Jau keletą dešimtmečių laisvosios imtynes Lietuvoje ir  Sergejaus Kasimovo vardas yra neatsiejami. Pirmiausia imtynių sinonimu Segejus tapo gimtojoje Klaipėdoje, kur 1976 metais pradėjo dirbti imtynių treneriu. Tuo pat metu daugkartinis Lietuvos čempionas ir SSSR sporto meistras žinių sėmėsi Kūno kultūros institute, kurį baigė 1981 metais.

Nerukus diplomuotas specialistas nėrė į varžybų sūkurį, bet jau ne sportininko, o stratego amplua. Apie naujai iškeptą strategą gerų žodžių negaili ir jo oponentas iš Radviliškio Fiodoras Vladimirovas. „Ant imtynių kilimo Sergejus sužibo staigiai, drąsiai ir ilgam. Atsimenu, 1978 metais mes iškovojome Lietuvos spartakiados nugalėtojų titulus. Žinoma, skirtinguose svoriuose – aš laimėjau auksą 74 kilogramuose, o Sergejus buvo pirmas 62 kilogramų kategorijoje. Tąkart ypač įstrigo Kasimovo kovos.  Jis išties buvo geras imtynininkas – grūmėsi greitai, taktiškai teisingai ir apgalvotai. Tokias savybes jis skiepijos ir savo auklėtiniams. Ne vienus metus Radviliškis ir Klaipėda konkuravo ant kilimo. Nesenai  nagrinėjau statistiką. Tai dar 1984 metais ir kiek vėliau šalies čempionatuose medaliais dalindavomės daugmaž vienodai, o vėliau po truputį Segejus pradėjo visus lenkti“, – prisimena šiemet 70-metį atšventęs F.Vladimirovas.

Įgijęs patirties ir paruošęs būrį įvairių amžiaus grupių šalies čempionatų prizininkų ir nugalėtojų, treneris nusitaikė į aukščiausius tikslus. 1992 metais jis buvo paskirtas suaugusių rinktinės vyriausiuoju treneriu, o jau po keturių metų pirmasis Lietuvos laisvūnas debiutavo olimpinėse žaidynėse. 1996-ais Atlantoje Ričardas Pauliukonis pateko į pirmąjį dešimtuką. Dar po keturių metų Atėnuose  Ričardo rezultatas buvo blankesnis, bet, žinant, kokį pragarą ir konkurenciją imtynininkams tenka įveikti atrankoje į OŽ, mūsų šalies trenerio ir atleto tandemas nusipelnė įvairių valstybių imtynių specialistų pagyrų. Be Ričardo Pauliukonio dar du atletai – Egidijus Vielavičius ir Rostislavas Jefišovas – buvo kandidatai į olimpinę rinktinę.

2002 metais Vilniuje vykusiame Europos jaunių čempionate trečią vietą užėmė Ilja Stramousas. Pasaulio ir Europos čempionatuose Lietuvos garbę  ginė trenerio auklėtiniai broliai Mindaugas ir Pranas Rumbučiai bei Edgaras ir Andrius Voitechovskiai, Vytas Čiumakovas, Valdas Visagorskis, Šarūnas Jurčys ir Jonas Rudavičius.

„Žmogus gyvena imtynėmis, fanatikas. Gyvenime mes su juo draugai, o ant kilimo konkurentai. Pripažįstu, nors nekart teko patirt jo sunkaus ir principingo charakterio svorį, bet kažkaip sugyvenam. Aš trenerio karjerą baigiau beveik septyniasdešimties, todėl linkiu treneriui imti iš manęs pavyzdį ir net pralenkti. Toks mano pasveikinimas ir palinkėjimas“, – šypsosi F.Vladimirovas.

Lietuvos imtynių federacija sveikina jubiliatą bei linki stambių laimikių ir ant imtynių kilimo, ir jūros platybėse su meškere rankose. Karosai ir kita smulkmė juk nedomina, ar ne, treneri Sergejau!?