Paikusės (Estija) miestelyje buvo surengtas tradicinis pasaulio čempiono Leo Kreinino atminimo tarptautinis graikų-romėnų imtynių turnyras. Varžybose Lietuvai atstovavo Joniškio sporto centro ir sporto klubo „Kova“ imtynininkai. Su mūsų šalies jaunaisiais atletais kovojo imtynininkai iš Estijos ir Latvijos – viso 107 sportininkai.

Aštuoni trenerio Ryčio Keršio auklėtiniai, iš vienuolikos kovojusių, laimėjo medalius. Labiausiai pasižymėjo broliai Darius ir Donatas Gudmonai, kurie galynėjosi jaunių (gimę 1997 m. ir jaunesni) bei suaugusiųjų (gimę 1996 m. ir vyresni) turnyruose.

Tarp jaunių Darius iškovojo pirmąją vietą svorio kategorijoje iki 69 kg, o Donatas buvo stipriausias svorio kategorijoje iki 76 kg. Varžydamiesi tarp suaugusiųjų vėl nugalėtoju tapo Darius, o Donatas šįkart laimėjo „bronzą“ (abu – iki 75 kg).

Jaunių amžiaus grupėje kovojo Eimantas Vilimas ir Karolis Pociūnas (abu – iki 54 kg). Eimantas iškovojo pirmąją vietą, o Karolis liko trečias.

Turnyro nugalėtojais vaikų (gimę 2002 m. ir jaunesni) turnyre tapo Martynas Muižys (iki 32 kg) ir Adomas Grigaliūnas (iki 35 kg). Antrąją vietą iškovojo Neilas Ponelis (iki 47 kg), trečiąją – Paulius Ponelis (sv. kat. Iki 38 kg). Dovydas Ponelis (iki 32 kg) užėmė ketvirtą vietą, o Arnas Abromavičius (iki 35 kg) ir Karolis Darulis (iki 47 kg) liko penkti.

www.imtynes.lt  informacija

Nuotraukoje iš kairės: Paulius Ponelis, Dovydas Ponelis, Donatas Gudmonas,Adomas Grigaliūnas, Darius Gudmonas, Martynas Muižys, Eimantas Vilimas, Karolis Pociūnas, Neilas Ponelis, Karolis Darulis, Arnas Abromavičius.