Balvuose (Latvija) vyko tarptautinis graikų–romėnų imtynių turnyras.

Ryškiausiai varžybose kovojo Joniškio imtynių klubo „Kova“ imtynininkai. Penki trenerio Ryčio Keršio auklėtiniai pateko į finalus. Lemiamose imtyse trys joniškiečiai iškovojo pergales, o dviem teko pripažinti stipresnių varžovų pranašumą.

Tarp jauniausių (gimusių 2004 m. ir jaunesnių) pirmas vietas iškovojo Dovydas Ponelis (iki 31 kg ) ir Paulius Ponelis (iki 40 kg). Abu broliai ėmėsi sumaniai bei techniškai ir visas pergales pasiekė varžovus guldydami ant menčių. Antrąją vietą iškovojo Arnas Abromavičius (iki 37 kg).

Tarp jaunučių (gimusių 2000 m. ir jaunesnių) sau lygių neturėjo Adomas Grigaliūnas (iki 35 kg). Visas kovas Adomas laimėjo vos tik joms prasidėjus ir pelnytai iškovojo pirmąją vietą. Sidabro medalį laimėjo Eimantas Vilimas (iki 59 kg).

Jaunių (gimusių 1998 metais ir jaunesniais) turnyre pirmas vietas iškovojo visaginietis Jevgenijus Sinica (iki 54 kg) ir Deimantas Burneika (virš 85 kg) iš Vilniaus. Jiems varžovai rimčiau nepasipriešino.

Turnyro prizininkais tapo:

Jauniai:

iki 54 kg- Tautvydas Bernotas (Vilnius)-2 vieta;

iki 58 kg Dmitrijus Parechelašvilis (Visaginas)-2 vieta,

iki 58 kg Germanas Svirskis (Visaginas)-3 vieta;

iki 63 kg Ignas Bukauskas (Kaunas)-2 vieta,

iki 63 kg Aurimas Stuglys (Vilnius)- 3 vieta.

Jaunučiai:

iki 41 kg Ramūnas Plungė (Visaginas)-2 vieta,

iki 41 kg Ernestas Karlo (Visaginas) – 3 vieta;

iki 45 kg Sergejus Kolodinas (Visaginas) – 2 vieta;

virš 80 kg Vytautas Bulova (Visaginas) – 2 vieta,

virš 80 kg Matas Miknevičius (Kaunas) – 3 vieta.

Vaikai:

iki 31 kg Kirilas Vasilčiukas (Visaginas)- 3 vieta;

iki 40 kg Ainaras Krasauskas (Kaunas) – 3 vieta.

Tarptautiniame turnyre kovojo 147 imtynininkai iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Lietuvai šiame turnyre atstovavo Vilniaus, Kauno, Joniškio ir Visagino imtynininkai.

 

Nuotraukoje iš kairės joniškiečiai: Dovydas Ponelis, Eimantas Vilimas, Arnas Abromavičius, treneris Rytis Keršys, Adomas Grigaliūnas, Paulius Ponelis.