Jungtinio imtynių pasaulio organizacija (UWW) toliau tęsia reformas. Praėjus daugiau nei keturiasdešimčiai metų priimti sprendimai, kurie iš esmės keis imtynių sporto veidą. Jau artimiausioje ateityje keisis imtynių teisėjų ir pačių atletų apranga, o imtynių kilimas bus perdažytas į naujas, įmantresnes spalvas.

Į užmarštį nukeliaus tradicinės imtynių kilimų spalvos – geltona ir raudona. Imtynių varžybose tokios spalvos debiutavo 1972 metų Miuncheno olimpinėse žaidynėse. Nuo šiol šias spalvas pakeis tamsiai mėlyna ir oranžinė. Visų pirma, šios spalvos yra UWW įvaizdžio dalis, o antra, rinkodaros žinovai neabejoja, kad toks žingsnis yra palankesnis sporto šakos internetinei ir televizinei sklaidai. Imtynininkų aprangos – triko – dizainas dar galutinai nesumodeliuotas, tačiau jau dabar aišku, kad apranga neapsiribos dvejomis tradicinėmis spalvomis (raudona ir mėlyna) ir bus kur kas margesnė. Visa tai daroma pataikaujant jaunesnei auditorijai – tiek patiems atletams, tiek imtynių mėgėjams.

Teisėjai, kurie iki šiol vilkėjo kostiumą ir kaklaraištį, dabar dėvės polo marškinėlius ir kelnes. „Mes imamės šių veiksmų tam, kad galėtume užtikrinti imtynių sporto patrauklumą”, – sakė UWW prezidentas Nenadas Lalovičius.

Šiuo metu visų trijų imtynių stilių aprangos dizainas yra kūrimo etape ir rezultatas bus vėliausiai šiemet rudenį.

Nenadas Lalovičius ir UWW vykdomasis komitetas (Biuras) taip at priėmė dokumentą, kuriuo laikinai pripažįstama Kosovo imtynių federacija. Kai bus baigtos visos formalios procedūros, Kosovas įsilies į imtynių bendruomenės būrį ir taps 179 UWW nare.

Biuras taip pat pervadino visų žemynų tarybų pavadinimus. „Jungtinių pasaulio imtynių – regiono” vėliava (Afrika, Americas, Azijoje, Europoje ir Okeanijoje). Supaprastintas pavadinimų skatins geresnį pavadinimas Identifikacijos už tarptautinės federacijos ir žemyno įstaigos.