Šiauliuose vykusiame šalies laisvųjų imtynių vaikų čempionate dominavo Kelmės jaunieji atletai. Trenerių Nerijaus Peleckio ir Sauliaus Jurčio auklėtiniai iškovojo 11 medalių. Kelmės imtynių specialistai išugdė penkis čempionus ir, aplenkę varžybų šeimininkus šiauliečius, antrą kartą iš eilės tapo nugalėtojais komandų įskaitoje.

„Stengiamės, labai daug dirbame, todėl rezultatai dėsningi, – pasibaigus varžyboms džiaugsmo neslėpė treneris N.Peleckis. – Buvo galimybė ir geriau pasirodyti, bet dar keli pajėgūs vaikai susirgo ir į varžybas neišvyko. Kelmėje stiprių berniukų trūkumo nejaučiame. Iš 40 lankančių imtynių pratybas vaikų būrio, kone 15 – 20 galėjo drąsiai dalyvauti čempionate ir tikrai pasirodyti neprastai. Bet atrinkome šiai dienai geriausius ir jie nenuvylė“.

Tačiau, kalbėdamas apie ateitį, trenerio veidas buvo niūresnis. „Kovas ant kilimo laimėjome. Dabar laukia mūšiai valdžios koridoriuose. Rytoj eisiu į savivaldybę ir sužinosiu imtynių biudžetą metams. Kiekvieną kartą tikiuosi išgirsti didesnius skaičius. Gal šiemet pavyks. Kaip ne kaip, rajonui nuolatos sukrauname beveik pusę Lietuvos žaidynėse pelnytų taškų. Paradoksas, mūsų konkurentai dėl finansavimo yra ne dvikovės sporto šakų atstovai, o tinklininkai. Labai norėtųsi, kad ir mus pamatytų. Juolab, kad imtynių kilimas visiškai sudėvėtas, vaikai ritasi vos ne ant lentų“, – kalbėjo N.Peleckis.

Teigiamų pokyčiu, palyginus su ankstesniais metais, įžvelgė varžybų vyriausiasis teisėjas Valdas Grišius. „Gal dar anksti kalbėti apie vaikų meistriškumą, tačiau pastebimai pakilo čempionato dalyvių pasirengimas. Keli vaikai pranoko savo oponentus visais aspektais. Itin pagirti norėčiau nugalėtojais tapusius vilkaviškietį Domą Ližaitį (32 kg), kelmiškį Paulių Leščiauską (35 kg) ir Dovydą Gečą (41 kg) iš Klaipėdos. Beje, Pauliaus ir Dovydo tėvai yra buvę imtynininkai, kurie, matomai, negaili patarimų savo jau dabar brandžiai kovojančioms atžaloms“, – pasakojo V.Grišius.

Lietuvos laisvųjų imtynių vaikų čempionate dalyvavo 95 jaunieji sportininkai iš dešimties šalies imtynių centrų.

Lietuvos laisvųjų imtynių vaikų čempionato nugalėtojais tapo Kelmės atletai Domantas Gediminas (26 kg), Paulius Leščiauskas (35 kg), Karolis Žiauberis (38 kg), Nedas Nekrašas (47 kg) ir Vilius Mikalauskas (73 kg).

Šiauliečiai Tadas Bordinas (29 kg), Deimas Liorentas (44 kg), Justas Zudanas (62 kg) ir Lukas Bomgardas (66 kg).

Klaipėdos imtynininkai Dovydas Gečas (41 kg) bei Ernestas Manialovas (85 kg) ir Domas Ližaitis (32 kg; Vilkaviškis), Ignas Dambrauskas (50 kg; Kaunas), Aurimas Leščievskis (54 kg; Vilnius), Gytis Užkuraitis (58 kg; Joniškis) ir Gražvydas Navickas (80 kg, Raseiniai).

Valdas Malinauskas www.imtynes.lt