Troškūnų (Anykščių rajonas) Kazio Inčiūros gimnazijoje vyko tradicinis  graikų-romėnų ir moterų imtynių turnyras.  Dvidešimt trečius metus organizuojamos varžybos yra skirtos pirmajam Troškūnų imtynių treneriui Ričardui Deksniui atminti.

Graikų-romėnų imtynių varžybose vaikų amžiaus grupėje nugalėtojais tapo  Nojus Pupkis (25 kg) ir Aivaras Stanislavas (30 kg) iš Troškūnų,  joniškiečiai Arnas Abromavičius (38 kg) bei broliai Dovydas (34 kg) ir Paulius (41 kg) Poneliai, kaunietis Benas Lationkinas (45 kg) ir Jokūbas Guga (57 kg) iš Panevėžio.

Jaunių amžiaus grupėje nugalėjo Matas Traupys (65 kg; Panevėžys),  Dovydas Jucius (72 kg; Kuršėnai) ir Gintaras Buinauskas (78 kg; Viešintos).

„Klasikų“ varžybose kovojo 45 imtynininkai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių miestų bei Šiaulių, Joniškio, Panevėžio, Kupiškio ir Anykščių rajonų.

Moterų imtynių turnyre dėl prizų rungėsi 26 merginos iš Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės, Kavarsko, Traupio ir Kupiškio. Kaip ir įprasta, favoritėmis tradiciškai buvo laikomos Šiaulių atstovės – miesto sporto vidurinės mokyklos, sporto mokyklos „Atžalynas“ ir Saulės miesto atletikos klubo auklėtinės. Joms ir atiteko beveik visos nugalėtojų taurės. Beje, ne viena mergina savo sportinį kelią pradėjo Troškūnuose, todėl siekti pergalių joms padėjo ne tik profesionalams taikomas režimas, bet ir namų sienos.

Gabija Dilytė iš Kavarsko sau lygių neturėjo svoryje iki 36 kilogramų.

Svoryje iki 41 kilogramų net keturias kovas anksčiau laiko įtikinamai laimėjo Kamilė Eimontaitė.

Viktorija Augustauskaitė penkiose imtyse įrodė savo pranašumą prieš varžoves ir tapo turnyro nugalėtoja svoryje iki 52 kilogramų.

Svorio kategorijoje iki 63 kg nenugalima buvo ir pirmąją vietą iškovojo buvusi klaipėdietė Kornelija Zaicevaitė. Antrą vietą užėmusi Auksė Rutkauskaitė sportinį kelią pradėjo Kavarske, o dabar taip pat savo įgūdžius tobulina Šiauliuose.  Auksė nugalėjo gerai pažįstamas priešininkes iš Troškūnų Deimantę Kabošiūtę, Viktoriją Buinauskaitę ir Rimgailę Čeponytę.

Svoryje virš 69 kilogramų aukso medaliu po efektingų „malūnų“ pasipuošė Kaune imtynėmis susižavėjusi ir prieš metus į Šiaulius tobulinti mėgstamos sporto šakos įgūdžius atvykusi Kamilė Gaučaitė. Ji savo varžoves įveikė ankščiau laiko.

„Visoms merginoms šis turnyras yra puiki generalinė repeticija prieš balandžio mėnesį vyksiantį Lietuvos jaunių čempionatą. Pamatėme auklėtinių klaidas, su rinktinės vyriausiuoju  treneriu Aivaru Kaseliu „lopysime“ technines spragas“, – po varžybų kalbėjo trenerė Indrė Bubelytė.

Varžybų metu Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Valentinas Mizgaitis  padėkos raštą už imtynių sporto plėtrą bei bendradarbiavimą rengiant mokomąsias sporto stovyklas įteikė Troškūnų gimnazijos atstovams.

Turnyrą organizavo Anykščių rajono graikų-romėnų imtynių klubas „Ąžuolas” ir Troškūnų Kazio Inčiūros gimnazija.

Varžybas rėmė Anykščių rajono savivaldybė per sporto programą „Renginiai reprezentuojantys Anykščių rajoną“.

Varžybų vadžias savo tvirtose rankose laikė ilgametis šio renginio puoselėtojas Arvydas Krikščiūnas.

Valdas Malinauskas

Vyganto Sereikos ( www.vs-foto.lt ) nuotraukos