Lenkijoje vykstančiame Europos U23 jaunimo imtynių čempionate kovas ant kilimo tęsia moterų imtynių atstovės.

Šiandien  Walbrzycho „Aqua Zdroj” sporto centre dėl apdovanojimų galynėjosi Giedrė Blekaitytė  (60 kg, 10 dalyvių) ir Danutė Domikaitytė (69 kg, 12 dalyvių).

Pasaulio ir Europos jaunimo čempionatų prizininkė D.Domikaitytė pirmoje kvalifikacinėje kovoje taškais 4:7 pralaimėjo Annai Schell iš Vokietijos. Sėkmingas debiutas, matomai, įkvėpė vokietę. Ji iškovojo dar dvi sunkias „darbines“ pergales prieš ukrainietę Allą Belinską ir rusę Tatjaną Morozovą, pateko į finalą bei atvėrė Danutei kelią kovoti dėl bronzos.

Pirmoje paguodos imtyje D.Domikaitytė rezultatu 8:4 nugalėjo ukrainietę. Liko paskutinis ir lemiamas žingsnis- tereikia vakare įveikti 2013 metų pasaulio ir Europos jaunimo čempionato prizininkę iš T.Morozovą Rusijos.

Kvalifikacinėje imtyje nustebino tokio masto varžybose vos antra kartą dalyvavusi Giedrė Blekaitytė. Šiaulietė pirmoje kovoje po vangios pradžios įsisiautėjo ir per pustrečios minutės ant menčių paguldė vengrę Reinis Borostyan.

Ketvirtfinalyje Giedrė perdegė  ir neatlaikė įtampos bei pralaimėjo būsimai finalininkei Petrai Olli iš Suomijos. 21-erių metų skandinavė yra laikoma šio čempionato favorite. Nepaisant jos amžiaus, pasaulio jaunimo čempionės P.Olli kolekcijoje jau yra ir Europos čempionato tarp suaugusių apdovanojimas.

Paguodos imtį su bulgare Viktorija Bobeva Giedrė pradėjo guviai. Tačiau varžovė rinko taškus kontraatakose ir  iškovojo pergalę rezultatu 10:0.

Valdas Malinauskas