Kaune vyko šalies jaunių imtynių čempionatas. Miesto sporto halėje galynėjosi 202 jaunieji sportininkai ir sportininkės, kurie kovojo graikų-romėnų, laisvųjų ir moterų imtynių turnyruose. Iš viso buvo išdalinta 30 medalių komplektų – po dešimt kiekvienoje olimpinėje rungtyje.

Varžybas stebėjęs rinktinės treneris V.Venckaitis pasigedo kokybiškų dvikovų

Daugiausia dalyvių grūmėsi graikų-romėnų turnyre. Ant imtynių kilimo varžėsi 104 „klasikai“ – tai daugiau nei moterų ir laisvųjų imtynių atstovų kartu sudėjus.

„Daug dalyvių, konkurencija išsilygino. Matome, kad čempionus išugdė net septyni iš dešimties imtynių centrai. Kita vertus, norėtųsi daugiau kokybiškų imtynių, tokių, kokias rodo Titas Kerševičius, Arminas Lygnugaris ar Edgaras Gendvilis. Į čempionatą dėl šeimyninių priežasčių neatvyko aiškus favoritas visaginietis Dmitrijus Parechelašvilis, tokia proga pasinaudojo ir pakankamai nesunkiai miesto garbę  apgynė Dmitrijaus komandos draugas Germanas Svirskis. Kertinė kova buvo tarp mano jau paminėto T.Kerševičiaus ir Vilniui atstovaujančio Artūro Jarčevskio.   A.Jarčevskio mama kaip ir pats Artūras  yra Lietuvos piliečiai, tačiau gyvena Kijeve. Ant imtynių kilimo matėsi dviejų skirtingų mokyklų auklėtinių priešprieša. Tačiau, jei stovėsenoje jie lygūs, tai pirmame aukšte Titas geriau atliko namus darbus ir turėjo pranašumą. Nereikia pamiršti, kad apie kauniečio klasę daug ką pasako pasaulio jaunių čempionate iškovota penkta vieta, todėl Tito pergalė dėsninga“, – pasakoja graikų-romėnų imtynių varžybas stebėjęs šalies jaunių rinktinės treneris Valdemaras Venckaitis.

Treneris Vladimiras Audickas džiaugėsi ne tik vilniečio Edvino Subotkevičiaus aukso medaliu, bet ir įvardijo savo auklėtinio sėkmės priežastį. „Dvikovėje itin svarbų vaidmenį vaidina psichologija. Būna, ateina į salę galingai sudėtas, pasipūtęs, o per varžybas susigužia ir byra po pirmos minutes. Tai geriausiu atveju. O šiaip, psichologiškai netvirti suras šimtus būdų, kaip nevykti į varžybas – tai jam ranką skauda, tai vidurius pučia. Ir atvirkščiai, rankytė plonytės, pirmoje treniruotėje baisu prisiliest,, kad nesudužtų, kaip krištolinė vaza,  o po poros metų veržiasi į kovą vilko akimis. Edvinas medalį paėmė per savo darbą, juolab pirmą vietą reikėjo atimti iš tokio toli gražu neprasto konkurento Viliaus Savicko iš Marijampolės. Manau, kad būtent čia psichologija suvaidino lemiamą vaidmenį. Tai turbūt yra genetinis palikimas. Edvino brolis Deividas vyko į Lietuvos čempionatą, nors dar prieš parą jo koją kaustė gipsas… Nusiėmė gipsą ir paėmė bronzos medalį“, – svarstė Lietuvos nusipelnęs treneris Vladimiras Audickas.

2015 m. Lietuvos graikų-romėnų imtynių jaunių čempionato nugalėtojai (104 dalyviai)

Svoris Vardas, pavardė Miestas, rajonas
42 kg Mindaugas Venckaitis Tauragė
46 kg Edvinas Subotkevičius Vilnius
50 kg Edgaras Gendvilis Šiauliai
54 kg Tautvydas Bernotas Vilnius
58 kg Justas Liaugminas Kaunas
63 kg German Svirskij Visaginas
69 kg Arminas Lygnugaris Vilnius – Kaunas
76 kg Titas Kerševičius Kaunas
85 kg Deividas Jokšas Klaipėda
100 kg Redas Milašauskas Šiaulių raj.


Vyginto (vs-foto.lt) nuotraukos

Treneris R.Dijokas: geri Šiaulių internato atletų rezultatai yra ir didelis pagėgiškių nuopelnas

Praeitą rudenį darbą pradėjusi Šiaulių sporto vidurinė mokykla, kitaip vadinama tiesiog internatu, jau duoda savo vaisių. Kaune trys iš penkių šios amžiaus grupės atletų iškovojo “auksą”. Čempionais tapo Svajūnas Šakys, Gytis Jovaiša ir Mantas Adomaitis.  “Mūsų sunkiasvoris Eimantas Zavistauskas taip pat galėjo užkopti ant aukščiausio pakylos laiptelio, tačiau trauma laikinai pristabdė jo dalyvavimą varžybose, – kalbėjo treneris Renatas Dijokas. – O Lukas Lipnickas tiesiog prisižaidė  – pirmavo,  prisidengė ir liko trečias. Geri internato rezultatai, ne tik mūsų, mokyklos trenerių, nuopelnas bet ir pagrindinio mokyklos donoro – Pagėgių imtynių entuziasto Zenono Komskio įdirbis. Zenonas su Pagėgių treneriu Antanu Merkevičiumi ne tik gerai paruošia jaunus sportininkus, bet ir nuolatos rūpinasi jų tobulėjimu – rengia turnyrus, organizuoja išvykas į treniruočių stovyklas, gyvai domisi buvusių auklėtinių pasiekimais. Prieš čempionatą mano kolega  rinktinės treneris Andrejus Iljinas įvardijo lyderius, netikėtumų beveik nebuvo. Nebent, nustebino kelmiškis Aurimas Kuoris, kuris „sausai“ įveikė Artiomą Novikovą iš Klaipėdos. Ypatingai pagirti noriu Svajūną Šakį. Pagėgiškis prieš čempionatą atsikratė šešiais kilogramais. Vaikino ryžtas trenerių štabui leis lengviau apsispręsti dėl Svajūno dalyvavimo Europos ir pasaulio čempionatuose“.

2015 m. Lietuvos laisvųjų imtynių jaunių čempionato nugalėtojai (64 dalyviai)

Svoris Vardas, pavardė Miestas, rajonas
42 kg Deividas Rekštys Raseiniai
46 kg Svajūnas Šakys Šiauliai – Pagėgiai
50 kg Andrej Maksimov Klaipėda
54 kg Ugnius Simanauskas Kelmė
58 kg Gytis Jovaiša Šiauliai – Pagėgiai
63 kg Kiril Drobot Klaipėda
69 kg Dominykas Viliušis Raseiniai
76 kg Aurimas Kuoris Kelmė
85 kg Mantas Adomaitis Šiauliai – Pagėgiai
100 kg Rimvydas Starikovas Pagėgiai

A.Kaselis: pakeliui į čempionatą „išgaravo“  beveik pusė dalyvių

Nesenai į Šiaulių apskrities pirmenybes atvyko apie 100 jaunų sportininkių, o Kaune išvydome tik trečdalį to skaičiaus.

„Kai pamačiau preliminarius Lietuvos moterų imtynių čempionato dalyvių sąrašus, vos širdis iš džiaugsmo neiššoko. Bet kai atėjau į svėrimą, žadėtos atvykti panos kažkur išgaravo. Liko tik sąrašai su 53 pavardėmis. Tai vos ne perpus mažiau, nei buvo planuota. Net rankos nusvyro. Kur gi dingo Alytaus, Vilkaviškio, Marijampolės ir Šiaulių rajono sportininkės? – nuostabos neslėpė šalies moterų imtynių rinktinės treneris Aivaras Kaselis. – Kaip jos tobulės, jei nedalyvauja pagrindinėse šalies varžybose? Nusikeikiu mintyse ir dėkoju Dievui bei Aukštaitijos kraštui. Iš ten nuolatos sulaukiu gerų žinių. Optimizmą palaiko Troškūnuose, Kupiškyje, Anykščiuose ir Subačiuje dirbantys treneriai Arvydas Krikščiūnas, Renatas Puikis, Algirdas Pupkis bei Artūras Sudeikis. Jų auklėtinės nepėsčios ir buvo tikrai geros varžovės pagrindinės šalies moterų imtynių kalvės, Šiaulių sporto vidurinės mokyklos auklėtinėms“.

2015 m. Lietuvos moterų  imtynių jaunių čempionato nugalėtojos (34 dalyvės)

Svoris Vardas, pavardė Miestas, rajonas
38 kg Gabija Dilytė Anykščiai
40 kg Vestina Navikaitė Anykščiai
43 kg Kamilė Eimontaitė Šiauliai
46 kg Laura Stanelytė Šiauliai
49 kg Kamilė Statkutė Šiauliai
52 kg Viktorija Augustauskaitė Šiauliai
56 kg Rimgailė Čeponytė Anykščiai
60 kg Auksė Rutkauskaitė Šiauliai – Anykščiai
65 kg Kornelija Zaicevaitė Šiauliai – Klaipėda
70 kg Kamilė Gaučaitė Šiauliai – Kaunas

Valdas Malinauskas