Paskelbtuose naujuose Jungtinio imtynių pasaulio  (UWW) reitinguose Lietuvai yra ir gera, ir bloga naujienos. Pradėsime nuo blogos – reitingų lentelėje neliko Laimučio Adomaičio pavardės. Traumų kankinamas atletas praleido kelis turnyrus ir iškrito iš reitingų lentelės dvidešimtuko. Šiuo metu Laimutis su šalies rinktine išvykęs į treniruočių stovyklą Baltarusijoje. „Dar šiek tiek jaučiu šonkaulio traumos pasekmes, bet netrukus ruošiuosi dalyvauti varžybose ir susigrąžinti prarastas pozicijas reitingų lentelėje“, –  nosies nenukabina L.Adomaitis.

Gera naujiena – Valdemaro Venckaičio sugrįžimas ant imtynių kilimo ir pergalės tarptautiniuose turnyruose. Pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas neprarado meistriškumo ir triumfavo Paryžiaus Grand Prix turnyre, o analogiškame turnyre Vengrijoje liko penktas. Pergalės varžybose Valdemarui Venckaičiui atvėrė duris pajėgiausių pasaulio imtynininkų klubą, kur jis puikuojasi septynioliktoje vietoje.

Aleksandras Kazakevičius išlaikė status quo ir yra šeštoje pozicijoje.

Tuo tarpu Edgaras Venckaitis ir Mindaugas Mizgaitis kol kas gyvena pernykščių bonusų sąskaita ir reitingų lentelėje nukrito per porą vietų.

Lietuvos sportininkų rezultatai UWW reitingų lentelėje

Vieta Svoris Vardas, pavardė
6 80 kg Aleksandras KAZAKEVIČIUS
10 66 kg Edgaras VENCKAITIS
14 130 kg Mindaugas MIZGAITIS
17 75 kg Valdemaras VENCKAITIS

Valdas Malinauskas