Klaipėdoje vyko tradicinės tarptautinės graikų-romėnų imtynių turnyras, skirtas Lietuvos kariuomenės ir visuomenės dienai paminėti.

Dėl apdovanojimų varžėsi jaunučiai, jauniai, jaunimas, o vyrai absoliučioje svorio kategorijoje kovojo dėl „Mizgaičio taurės”.

Puikiai sekėsi klaipėdiečiams, kurie net devynis kartus lipo ant aukščiausio pjedestalo laiptelio. Dar šeši uostamiesčio imtynininkai pelnė sidabro medalius, o septyni atletai iškovojo trečiąsias vietas.

Nugalėtojų vardus pelnė klaipėdiečiai Donatas Rindeikis (38 kg), Vladislav Šulžickij (38 kg), Rokas Radzevičius (50 kg), Dominykas Lukošius (53 kg), Deividas Jokšas (84 kg), Karolis Lukomskis (76 kg), Justas Galkinas (66 kg), Karolis Ispodnikovas (73 kg) ir Mantas Knystautas (absoliuti kategorija +96 kg).

Tris varžybų nugalėtojus – Sergejų Kolodiną (47 kg), Dmitrijų Parechelašvilį (63 kg) ir Eimantą Petkūną (66 kg) –  išugdė Visagino treneriai.

Du aukso medalius iškovojo joniškiečiai Dovydas Ponelis (32 kg) ir Eimantas Vilimas (59 kg).

Aukščiausiais apdovanojimais savo gerbėjus nudžiugino vilnietis Edvinas Subotkevičius (47 kg) ir Vilius Adomavičius (29 kg) iš Marijampolės.

Kaip ir kasmet, didžiausią turnyro ažiotažą kėlė kovos dėl „Mizgaičio taurės” absoliučioje svorio kategorijoje (+96 kg). Dėl vertingo prizo varžėsi septyni dalyviai. Nugalėtoju tapo pasaulio bei Europos jaunimo čempionatų prizininkas Mantas Knystautas. Antrą vietą užėmė svečias iš Baltarusijos Maksimas Paškovas, o trečioje pozicijoje liko pasaulio imtynių čempionas Vilius Laurinaitis.

Varžyboms solidumo suteikė kompetentinga teisėjų brigada. Dvikovas akylai stebėjo ir vertino Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai: olimpinių žaidynių prizininkas Aleksandras Kazakevičius, pasaulio ir Europos čempionatų prizininkai Mindaugas Ežerskis, Valdemaras Venckaitis ir Laimutis Adomaitis.

Tarptautiniame imtynių turnyre kovojo 102 atletai iš Latvijos. Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos.

A.Ševelkovo nuotraukos

www.imtynes.lt  informacija