Liubavoje (Lenkija) vyko Baltijos lygos graikų-romėnų imtynių jaunučių turnyras. Svorio kategorijose varžybų nugalėtojais tapo vilniečiai Rokas Čepauskas ir Konstantinas Kešanidis, Vilius Savickas iš Marijampolės bei kaunietis Ignas Bukauskas.

Galingai grūmėsi marijampolietis Vilius Savickas (47 kg). Jis tris varžovus iš Lenkijos paguldė ant menčių. Papildomoje imtyje Vilius susitiko su daug sunkesniu Stefanu Krzystofu iš Gdansko. Lenkas triumfavo svorio kategorijoje iki 53 kilogramų, tačiau parodomojoje imtyje aiškia persvara nusileido Viliui. Marijampolietis dvikovą laimėjo ankščiau laiko rezultatu 10:2. Vilius pusmetį gydėsi traumą, tačiau ilgą pertrauką išnaudojo efektingai – sutvirtėjo fiziškai ir psichologiškai. Marijampolietis laikėsi trenerio nustatyto plano, o mažos klaidos išryškino kai kurias silpnesnes vietas. Tam ir reikalingi tokie turnyrai, kuriuose galima laiku įžvelgti klaidas, jas analizuoti ir pašalinti iki kitų varžybų.

Šioje svorio kategorijoje vilnietis Julius Bagdonas užėmė 3 vietą. Jis iš 4 imčių dvi kovas laimėjo „švariai“, o vieną pergalę šventė taškais. Julius, nors ir pralošė vieną imtį, tačiau savo varžovui kėlė įtampą iki pat paskutinės sekundės. Julius puikiai geba vykdyti trenerio nurodymus, nenuleidžia rankų iki finalinės sirenos, tačiau ne visada pamatuotai atlieka dar neįvaldytus metimus.

Svorio kategorijoje iki 32 kilogramų pirmąją vietą iškovojo vilnietis Rokas Čepauskas. Jis per visas 3 imtis pasiekė aiškias pergales taškais. Rokas kovojo ryžtingai, patikimai, protingai.

Svorio kategorijoje iki 66 kilogramų pirmąją vietą iškovojo Konstantinas Kešanidis. Šiose varžybose vilnietis parodė valią ir ryžtą. Jis dėl patekimo į finalą rezultatu 8:6 nugalėjo lenką Krzystofą Szymanskį, nors po pirmo kėlinio varžovo atotrūkis buvo net 0:6. Konstantinas per pertraukėlę, matyt, patikėjo trenerio raginimu ir atakoje įjungė aukštesnę pavarą.

Svorio kategorijoje iki 73 kilogramų kaunietis Ignas Bukauskas iškovojo tris pergales. Jis nesunkiai paguldė ant menčių du varžovus, o vienoje kovoje pasiekė aiškią pergalę taškais. Papildomoje imtyje su 85 kilogramų svorio kategorijos čempionu Bartoszu Bonieckiu Ignas iškovojo aiškią pergalę taškais. Šioje akistatoje I.Bukauskas bangavo – laimėjo pirmą kėlinį, po to praleido 5 taškus ir, kai pradėjo svilti padai, vėl veržėsi į priekį. Susidaro įspūdis, kad atletui kartais trūksta pasitikėjimo savimi.

Šiame svoryje kaunietis Gustas Sodaitis savo varžovus guldė ant menčių, tačiau prieš finalą patyrė traumą ir nekovojo dėl aukso.

Dar vienas iki 73 kilogramų sveriantis atletas Kipras Achramavičius per kovas darė nemažai klaidų, tačiau jo imtys pasižymėjo ryžtingumu. Jei kaunietis kryptingai dirbs, jo sportiniai rezultatai turėtų sparčiai gerėti. Lenkijoje Kipras liko trečioje vietoje.

Tuo tarpu kaunietis Liudas Zdanavičius neišnaudojo visų savo galimybių. Jis varžovą laikė pavojingoje padėtyje ir turėjo visas galimybes iškovoti „švarią“ pergalę. Bet, kaip dažnai nutinka,  jeigu nepasinaudojai proga, tai tada varžovas pasinaudos.

Svorio kategorijoje iki 38 kilogramų kaunietis Marius Godvanas iškovojo 3 vietą. Jis pirmoje kovoje taškais rezultatu 4:12 pralaimėjo lenkui, bet vėliau laimėjo 3 kovas. Mariaus visi varžovai buvo panašaus pajėgumo, tad dvikovose viską lėmė smulkios klaidos.

Svorio kategorijoje iki 59 kilogramų vilnietis Dominykas Adomavičius iškovojo antrą vietą. Jis laimėjo dvi imtis ir vieną kovą pralaimėjo. Dominykui visi varžovai buvo įveikiami, tačiau kai kada jam pritrūksta ugnelės ir sportinio pykčio.

Tarptautiniame turnyre kovojo 70 imtynininkų iš Lenkijos ir Lietuvos. Mūsų šaliai atstovavo sportininkai iš Vilniaus, Kauno ir Marijampolės.

Turnyro vaizdo įrašai pateikti interneto svetainėje  http://www.e-lubawa.pl/.

Treneris Vidas Paleckis