Šeštadienį Anykščiuose vyks Lietuvos vaikų graikų-romėnų imtynių čempionatas. Ant sporto ir laisvalaikio centre „Nykščio namai“ patiestų kilimų galynėsis apie 140 jaunųjų atletų. Pasak šalies vaikų ir jaunučių rinktinės trenerio Vladimiro Audicko, pastaraisiais metais dalyvių skaičius auga, nes duris atvėrė keli imtynių centrai. „Jau visu pajėgumu dirba Šalčininkų ir Vilniaus rajonų treneriai, įsibėgėja trakiškiai ir kupiškėnai, gyvybės imtynėms įpūtė pernai atsidaręs sporto internatas Panevėžyje. Vien tik Vilnius į varžybas deleguoja apie 20 atletų, nors prieš penketą metų vilniečiai net nevyko į varžybas, nes, tiesiog, nebuvo ką vežti, – rankomis trina treneris. –  Mano skaičiavimais į Anykščius turėtų atvykti iki 15 komandų. Konkurencija kovoje dėl medalių tikrai paaštrės. Apskritai, smagu, kad aktyviai reiškiasi neseniai įkurtų arba atgaivintų centrų treneriai, tai verčia pasitempti ir ieškoti naujovių lyderiaujančių komandų trenerius“.

V.Audicko nestebina, kad kiekvienais metais vaikų čempionatuose dominuoja joniškiečiai, kurie ir šiemet yra laikomi favoritais. „Treneriui R.Keršiui darbas su vaikais yra įaugęs į kraują, kitiems daugiau sekasi dirbti su pažengusiais ir vyresniais. Tačiau joniškiečiams nuolatos kvėpuoja į nugarą pajėgūs Klaipėdos, Kauno, Vilniaus, Visagino sportininkai. Manau, namų sienos leis atsiskleisti ir Anykščių krašto vaikams“.

Paprašytas pasidalinti savo įžvalgomis, treneris pastebėjo, kad kažką prognozuoti vaikų amžiaus grupėje yra sudėtinga, nes jauni sportininkai auga, keičiasi jų svoris, o kartu gali keistis ir varžovai. Vis dėlto, V.Audickas aukštai vertina lengvasvorių Roko Čepausko (Vilnius), Viliaus Adomavičiaus (Marijampolė), Martyno Muižio ir Šarūno Darulio (abu iš Joniškio), Donato Rindeikio ir Vlado Šulžickio (abu iš Klaipėdos), Ernesto Karlos (Visaginas) galimybes. „Kalbant apie stambesnius vaikus, norėčiau paminėti visaginiečių Sergejaus Kolodino ir Nikitos Gergelio, klaipėdiečio Edvino Stanišausko, Jokūbo Gugos iš Panevėžio bei vilniečių Juliaus Bagdono, Motiejaus Vyrukaičio ir Damiano Matveikos pavardes. Šiuos sportininkus paminėjau avansu. Savo pajėgumą jie privalės įrodyti ant imtynių kilimo. Viliuosi, kad lyderiams į atlapus kibs mažiaus patirties turintys jaunieji atletai“, – kalbėjo V.Audickas.

Valdas Malinauskas

Varžybų vieta:

Sporto ir laisvalaikio centras „Nykščio namai“ (Liudiškių g. 18, Anykščiai)

Vaikų čempionato programa:

2015 m. gegužės 16 d.

12.00 – 16.45                     varžybų pradžia;

16.45 – 17.00                     varžybų atidarymas;

17.00 – 19.00                     kovos dės III vietos, finalai