Stambule vykstančiame Europos imtynių čempionate kovas tęsia merginos. Moterų imtynių turnyro kvalifikacinėje imtyje Danutė Domikaitytė (67 kg) įtikinamai nugalėjo Klaudiją Sandor iš Vengrijos. Šiaulietė galingai pradėjo dvikovą ir jau per pirmas dvi minutes atliko du keturbalius metimus, po kurių ant menčių paguldė šių metų Europos U23 čempionato prizininkę.

Antra kova su švede Moa Nygren nieko blogo nežadėjo, tačiau praradusi taškus, Danutė mėgino atsigriebti ir puolė į ataką, bet pakliuvo į švedės spąstus. Skandinavijos sportininkė savo šanso nepaleido ir laimėjo ankščiau laiko. „Galimybės laimėti buvo realios. Švedę jau esame nugalėję. Danutė atakavo, tik akimirkai stabtelėjo ir gavo priešveiksmį. Lygiai taip pat kaip Giedrė Blekaitytė Europos žaidynėse Baku. Bet viskas gerai, nedramatizuojame. Nusiteikimas ir kovingumas – aukščiausio lygio, todėl tikimės geresnių startų artimiausiu metu“, – po dvikovos kalbėjo treneris Andrius Stočkus.

Pusfinalyje Moa Nygreen turėjo daug šansų nugalėti vokietę Nicole Amann ir ištempti Danutę į paguodos turnyrą dėl bronzos. Lygi kova baigėsi rezultatu 6-6, tačiau pagal papildomus rodiklius pergalė buvo skirta vokietei N.Amann. Šis sprendimas buvo nepalankus Danutei. Šiaulietė baigė savo pasirodymą Europos jaunimo čempionate septintoje vietoje.

Europos jaunimo čempione šiame svorio kategorijoje iki 67 kilogramų tapo N.Amann, kuri finale įtikinamai nugalėjo Elis Manolovą iš Azerbaidžano.

Svoryje kovojo 14 imtynininkių.

Penktadienį Europos jaunimo čempionate mūsų šalies atletai nedalyvauja, tačiau vakare savo varžovus šeštadienio kovoms sužinos „klasikai“ Justas Petravičius (60 kg), Airidas Danusevičius (74 kg) ir Romas Fridrikas (96 kg).

Čempionatas finišuos birželio 28  dieną. Šeštadienį ant imtynių kilimo kovos Kristupas Šleiva (66 kg).

Valdas Malinauskas