Stambule tęsiasi Europos jaunimo imtynių čempionatas. Šeštadienis buvo nesėkmingas mūsų graikų-romėnų imtynių stiliaus atletams.

Airidas Danusevičius (74 kg, 26 dalyviai) kvalifikacinėje imtyje susitiko su pasaulio ir Europos jaunių čempionatų prizininku Armenu  Hakobianu iš Armėnijos ir pralaimėjo jam rezultatu (0:5). Airidas liko 19-oje vietoje.

Burtų valia Romas Fridrikas (96 kg, 19 dalyvių) ir Justas Petravičius (60 kg, 23 dalyviai) dvikovas pradėjo nuo aštuntfinalių.

Romui Fridrikui grūmėsi su vengru Szoltu Toroku. Visaginietis aktyviai kovojo pirmo kėlinuko pabaogoje, teisėjai už pasyvumą jau ruošėsi nubausti S.Toroką ir tuomet Romas pamėgino atlikti metimą per dubenį. Veiksmas buvo per lėtas, vengras perskaitė R.Fridriko ketinimus ir sėkmingai kontratakavo.  Romas visiškai sugriuvo antrame kėlinuke, kuomet įėjo į „kryžių“ ir pamėgino numesti vengrą per save. Varžovas spėjo perstatyti kojas ir pridengė Romą. Po šio šalto dušo net treneris Olegas Antoščenkovas nuleido galvą. S.Torokas panašiu dengimu išplėšė pergalę prieš rusą Ilją Borisovą (4:3), tačiau pusfinalyje nusileido bulgarui Jevgenijui Gančevui (0:3) ir palaidojo Romo viltis atsigriebti kovose dėl bronzos. Europos jaunimo čempionate Romas Fridrikas užėmė 17 vietą.

Justo Petravičiaus varžovas pasaulio jaunių čempionato trečios vietos laimėtojas Parvizas Nasibovas iš Ukrainos pirmą minutę atliko kombinaciją – praėjimas į liemenį su nubloškimu ir 2 balų vertės ridenimas – surinko 4 taškus ir užsidarė gynyboje. Justas užsivedė tik antro kėlinuko paskutinę minutę, kai ištampytą ukrainietį parbloškė ant kilimo. Rezultatas tapo 2:4, tačiau Justo pergalei pritrūko ir laiko, ir jėgų.

Vėliau drūtas ukrainietis nugalėjo baltarusį Jegorą Beliaką (6:3), o pusfinalyje nepasigailėjo Levano Kavdžaradzes (10:1) iš Gruzijos ir, patekęs į finalą, suteikė šansą Justui Petravičiui kovoti dėl trečios vietos.

Pirmoje paguodos imtyje Justas daug manevravo, o taškus rinko varžovas Jegoras Beliakas iš Baltarusijos. Tauragiškis antrame kėlinuke desperatiškai mėgino gelbėtis „kryžiuje“, tačiau ir tuomet sėkmė nusisuko nuo Justo. Dvikova baigėsi rezultatu 0:9 neprilygo. Po šio pralaimėjimo paaiškėjo, kad J.Petravičius liko septynioliktoje vietoje.

Valdas Malinauskas