Paskutinę Europos jaunimo imtynių čempionato dieną ant kilimo kovojo graikų-romėnų imtynių stiliaus atstovai. Mūsų šaliai svoryje iki 66 kilogramų atstovavo Kristupas Šleiva. Po išvakarėse vykusio svėrimo paaiškėjo, kad trenerių Olego Antoščenkovo ir Vladimiro Audicko auklėtiniui teks grumtis su grėsmingais varžovais. Akli burtai į apatinę varžybų tinklelio dalį sugrūdo jau spėjusius pagarsėti atletus: visus įmanomus titulus jaunių amžiaus grupėje iškovojusį gruziną Ramazą Zoidzę, jaunių olimpinių žaidynių nugalėtoją rusą Arslaną Zubairovą, pasaulio jaunimo čempioną Kareną Aslanianą iš Armėnijos, pasaulio jaunių čempioną ir pasaulio jaunimo čempionato sidabro medalio laimėtoją Ruhiną Michailovą iš Azerbaidžano ir savo žiūrovų palaikomą Cengizą Arslaną iš Turkijos.

Dukart Europos jaunių ir jaunimo čempionato prizininkas K.Šleiva taip pat nėra dovanėlė varžovams, tačiau prieš metus buvęs panevėžietis sėkmingai kovojo  svoryje iki 55 kilogramų, todėl buvo įdomu stebėti Kristupo integraciją į ženkliai sunkesnių atletų kompaniją.

Beje, Kristupo kelionė į Europos čempionatą nebuvo planuota. Apie savo dalyvavimą varžybose jis sužinojo prieš pora savaičių, kuomet paaiškėjo, kad dėl ligos į Stambulą neišvyks Paulius Galkinas.

Pirmoje imtyje Kristupui teko grumtis su Davidu Dimitrovu iš Bulgarijos. Po kiek daugiau nei keturių minučių varžovas šventė pergalę, o dvikovą pakomentavo varžybas internetu stebėjęs aistringas imtynių gerbėjas Kristupo tėvas Rolandas Šleiva.

„Aišku, kad svoris per didelis. Matėsi, kad bulgaras zdaravesnis. Kokių 10 kilogramų sunkesnis. Bet vis tiek iki ketvirtos minutės Kristups viską darė gerai, o tada pripjovė grybų. Jam pasisekė pervedimas, o po „dubens“ bulgaro vos nepaguldė. Antrame kėlinuke pirmavo 8:5. Jau rankom tryniau, kai liko pora minučių iki pabaigos. Jam reikėjo vengti kontakto ir aukoti taškus už pasyvumą. Maniau, kad sugebės atsistumdyti. Bet išsižiojau, kai į „kryžių“ sukibo. Na ir nulėkė ant keturių taškų tiesiai ant menčių. Pralaimėjo, bet, kiek žinau, treneriai didelių vilčių nesiejo. Jis gydėsi kirkšnį, turėjo kitų sveikatos problemėlių, dėl kurių nedalyvavo nei vienoj rimtoje stovykloje. Manau, pasaulio jaunimo čempionatui pasiruoš, numes 6-7 kilogramus ir bus viskas tvarkoj“, – savo mintis dėstė R.Šleiva.

Po pralaimėjimo bulgarui Kristupas Šleiva baigė savo pasirodymą Europos jaunimo čempionate 19 pozicijoje (23 dalyviai).

Valdas Malinauskas