Brandenburge vykusiose Baltijos jūros šalių žaidynėse du mūsų šalies jaunieji „klasikai“ iškovojo sidabro medalius. Žaidynių vicečempiono titulus laimėjo Dmitrijus Parechelašvilis (63 kg) ir Arminas Lygnugaris (69 kg). Abu sportininkai graikų-romėnų imtynių turnyre buvo per žingsnelį nuo aukso medalių, tačiau lemiamose dvikovose patyrė pralaimėjimus paskutinėmis sekundėmis.

Arminui Lygnugariui nesėkmingai susiklostė debiutinė kova, kurioje jis susitiko su būsimu žaidynių nugalėtoju Jevgenijumi Jurovu iš Baltarusijos. Arminas niekuo nenusileido varžovui, pirmavo nuo pirmų dvikovos sekundžių, tačiau, likus kiek daugiau nei pusei minutės, praleido ataką ir pralaimėjo rezultatu 2:3. “Neabejoju, kad jei su baltarusiu Arminui tektų kovoti antroje ar trečioje imtyje, scenarijus būtų palankesnis. Prieš varžybas kaunietis numetė nemažai svorio, todėl kovoje su Jurovu jam greitai „nusimušė“ kvėpavimas, jis pavargo, neatlaikė tempo. Tokioje situacijoje sportininkams svarbu, kaip mes sakome, pramušti kvėpavimą, todėl pirmoje imtyje palankiau yra susitikti su sąlyginai silpnesniu varžovu“, – teigė treneris Vladimiras Audickas.

Antroje kovoje Arminas neužtruko – Eriką Szterefą iš Lenkijos jis įtikinančiai nugalėjo rezultatu 8:0 dar pirmame kėlinuke. Paskutinė A.Lygnugario kova su Vokietijos atletu Eriku Rehbeinu neįvyko – vokietis dėl patirtos traumos atsisakė kovos.

Labai panašiai įvykiai klostėsi Dmitrijui Parechelašviliui, kuris taipogi likus 40 sek iki dvikovos su baltarusiu Dmitrijumi Šutanu pabaigos pirmavo 2:0, bet praleido paeiliui du veiksmus ir pralaimėjo rezultatu 2:4. Su kitais varžovais visaginietis vargo neturėjo. D.Parechelašvilis vienodu rezultatu 8:0 įveikė vokiečius Anthony Fothą ir Florianą Schusterį, bei ant menčių paguldė Antoną Roseną iš Švedijos ir lenką Michailą Swierczynskį.

Žaidynėse ketvirtą vietą svorio kategorijoje iki 76 kilogramų užėmė Deimantas Žvikas (76 kg).

Komandų įskaitoje kukli trijų asmenų Lietuvos graikų-romėnų imtynių komanda tarp 6 ekipų liko trečioje vietoje.

Baltijos jūros šalių žaidynės vyksta kas 2 metus. Paskutinės žaidynės buvo surengtos Vyborge (Rusija), tačiau tąsyk imtynės nebuvo įtrauktos į varžybų programą. Šiemet organizatoriai pamalonino imtynininkus, tiesa perpus apkarpė svorio kategorijų skaičių – vietoj 10-ies kategorijų klasikai, laisvūnai ir merginos grūmėsi penkiose.

„Bet kokiu atveju renginys buvo neeilinis. Vokiečiai puikiai sustygavo transportą, lepino gardžiu maistu, suteikė puikias gyvenimo sąlygas. Mūsų delegacija išsiskyrė gražia apranga, kurią parūpino Lietuvos sporto federacijų sąjunga. Stebino ir varžybų mastas – pusantro tūkstančio jaunųjų atletų iš 7 šalių vienoje vietoje, tikrai paliko įspūdį“, – džiaugėsi sportininkus į žaidynes lydėjęs treneris Vladimiras Audickas.

Valdas Malinauskas