Sekmadienį Bosnijoje ir Hercegovinoje pasibaigė pasaulio jaunių (iki 17 metų) imtynių čempionatas, kuris ypač nesėkmingas buvo Lietuvos atletams. Paskutinę čempionato dieną dvi apmaudžias nesėkmes patyrė mūsų šalies „laisvūnai“.

Vaikinų svorio kategorijoje iki 76 kg Aurimas Kuoris pateko tiesiai į aštuntfinalį ir nusileido kanadiečiui Sarabnoorui Lally. Dvikovos dinamika vertė griebtis už galvos – jau ne pirmą kartą daromos grubios klaidos susitikimo pabaigoje, visu „grožiu“ atsiskleidžia Lietuvos atletų koncentracijos stoka lemiamomis akimirkomis. Aurimas pasekė blogu „klasiko“ Justo Petravičiaus pavyzdžiu, kuris pernai Lenkijoje vykusiame Europos čempionate pergalę, likus kelioms sekundėms iki susitikimo pabaigos, pergalę padovanojo vokiečiui Etiennui Kinsingeriui. Savo ruožtu kelmiškis, likus 15 sek iki finalinės sirenas pirmavo rezultatu 4:2 ir jau, matomai, mintyse šventė pergalę. Deja, kanadietis nesusitaikė su gręsiančiu pralaimėjimu, nėrė į kojas ir išlygino taškų santykį. Kova baigėsi rezultatu 4:4, bet pagal papildomus rodiklius pranašesnis buvo S.Lally. Kanadietis vėliau beviltiškai pralaimėjo ketvirtfinalį, tad A.Kuoris nepateko į paguodos turnyrą ir liko 18 vietoje (26 dalyviai).

Artūras Škeliovas svorio kategorijos iki 46 kg pirmajame rate ilgai vijosi Egipto atletą Gamalą Hawafy, tačiau finišo tiesiojoje klaipėdiečiui pritrūko parako ir jis pralaimėjo minimaliu skirtumu – 6:7. Vėliau egiptietis patyrė nesėkmę ketvirtfinalyje ir užvėrė lietuviui duris į paguodos turnyrą.

Artūro Škeliovo rezultatas – 16 vieta tarp 26 dalyvių.

www.imtynes.lt informacija