Mungyeonge (Pietų Korėja) pasaulio kariškių sporto žaidynių imtynių turnyre įkandin po Viliaus Laurinaičio medalį iškovojo ir Laimutis Adomaitis. Joniškietis graikų-romėnų imtynių varžybose svorio kategorijoje iki 85 kilogramų užėmė trečią vietą.
29-erių metų Lietuvos imtynininkas aštuntfinalyje 10:0 sutriuškino Abdlą Maleką Helalą iš Sirijos, ketvirtfinalyje 4:0 įveikė egiptietį Ahmedą Saadą, pusfinalyje 2:3 pralaimėjo būsimajam sidabro medalininkui lenkui Damianui Janikowskiui. Paguodos turnyre Mendbayaras Ganbaataras iš Mongolijos atsisakė kovos dėl traumos ir pergalė rezultatu 5:0 buvo įskaityta lietuviui.

Alfredo Pliadžio nuotr.

Kristupas Šleiva (66 kg, 16 dalyvių) užėmė penktąją vietą.19-metis Lietuvos imtynininkas aštuntfinalio ir ketvirtfinalio dvikovas baigė ankščiau laiko. Kristupas pirmos imties antrame kėlinuke ant menčių paguldė Tareką Azizą Benaissą iš Alžyro (4.08), o kiek vėliau nepasigailėjo Suresho Kumaro Yadavos iš Indijos, kurį įveikė per keturias minutes įveikė.

Pusfinalyje Kristupą rezultatu 0:8 pranoko būsimasis žaidynių nugalėtojas Ji-Hun Kimas, o paguodoje dėl bronzos lietuvis akistatoje su olimpiniu čempionu Omidui Noroozi iš Irano nusileido rezultatu 2:10.

Visų keturių kariškių sporto žaidynėse dalyvavusių imtynininkų pirmuoju treneriu buvo Vladimiras Audickas. Šiuo metu atletus varžyboms ruošia Mindaugas Ežerskis ir Ruslanas Vartanovas.

Valdas Malinauskas