Radome (Lenkija) vyko tarptautinis „Poland Cup“ graikų- romėnų imtynių jaunių turnyras. Šiomis varžybomis Lenkijoje startuoja pasiruošimas 2016 metais Europos kadetų čempionatui, todėl treneriai akylai stebi atletus ir atrenka kandidatus į pagrindinę jaunių rinktinę.

Šiemet dėl įvairių priežasčių į Radomą neatvyko nuolatiniai renginio dalyviai atletai iš Baltarusijos, Ukrainos, Slovakijos, Čekijos, Vokietijos ir Latvijos. Vieninteliai lenkų konkurentai „Poland Cup“ turnyre buvo Lietuvos komandos, sudarytos iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos kadetų. Nepaisant sumažėjusio ekipų skaičiaus, dalyvių kiekis liko įspūdingas, o varžybos išlaikė išskirtinį bruožą – kiekvienoje svorio kategorijoje varžėsi daugiau 20-ties imtynininkų. Atletai pagal turnyro taisykles grumėsi iki dviejų pralaimėjimų, todėl pajėgesni galėjo turėti virš keturių dvikovų.

Geriausiai šiame turnyre pasirodė ir pirmąją vietą tarp 27 dalyvių svorio kategorijoje iki 63 kilogramų iškovojo Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis Dmitrijus Pacherešvilis. Buvęs visaginietis pelnytai tapo čempionu, tačiau, norint sėkmingai dalyvauti 2016 metų Europos jaunių čempionate, jam reikia įdėti dar daug tikslingo darbo.

VS-foto.lt nuotrauka

Antrąją vietą svorio kategorijoje iki 76 kilogramų tarp 22 dalyvių iškovojo dar vienas LOSC sportininkas Arminas Lygnugaris. Jis tik finale taškais rezultatu 3:4 pralaimėjo sportininkui iš Olštyno vaivadijos Szymonui Szymanovicziui. Arminas su šiuo varžovu yra ne kartą susitikęs, o jų dvikovų baigtys būdavo permaininga. Šiose varžybose, išskyrus finalą, Arminas atrodė tikrai pagirtinai, o geresnių rezultatų jis sulauks patobulinęs techninį arsenalą.

Svorio kategorijoje iki 85 kilogramų penktą vietą užėmė Arnoldas Baranovas. Vilniečio potencialas yra nemenkas, todėl tikėtina, kad kitose varžybose jį pamatysime tarp prizininkų.

Lygiagrečiai varžybose turėjo galimybę kovoti ir jaunesni, gimę 1999-2001 metais, sportininkai. Svoryje iki 50 kilogramų tarp 21 dalyvio buvęs marijampolietis, dabar LOSC auklėtinis Vilius Savickas užėmė trečią vietą. Jo kraitėje – 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas.

Toje pačioje kategorijoje vilnietis Edvinas Subotkevičius liko devintas (2 pergalės).

Kovotojo charakteriu pasižymėjo Rokas Radzevičius.  Klaipėdietis  svorio kategorijoje iki 58 kilogramų iškovojo tris pergales ir tarp 21 dalyvio užėmė 8 vietą.

Svorio kategorijoje iki 76 kilogramų kauniečio Igno Bukausko balansas – 3 pergalės ir 2 pralaimėjimai (septinta vieta). Džiugino tai, kad Ignas varžovus sugebėdavo nuskraidinti atlikęs techniškai sudėtingą, bet efektingą metimą išsilenkus per krūtinę.

Svorio kategorijoje iki 69 kilogramų tarp 21 varžovo 2 pergales iškovojo ir 10 vietą užėmė kaunietis Kipras Achramavičius.

Po vieną dvikovą laimėjo vilnietis Augustinas Dikčius (iki 63 kg) ir klaipėdietis Karolis Ispodnikovas (iki 76 kg).

Treneris Vidas Paleckis