Kauno Technologijos universiteto sporto salėje vyko tarptautinis graikų-romėnų imtynių  jaunučių turnyras. Varžybose dėl apdovanojimų ir prizų kovojo 165 imtynininkai – tai rekordinis dalyvių skaičius.

Į Laikinąją sostinę atvykę svečiai iš Lenkijos, Estijos, Latvijos bei 11-kos Lietuvos imtynių centrų buvo karingai nusiteikę ir šeimininkams leido pasidžiaugti tik vienu auksiniu apdovanojimu. Kauniečius išgelbėjo puikiai kovojęs Ignas Bukauskas, kuris savo varžovus svoryje iki 73 kilogramų įveikė be ypatingo vargo.

Svorio kategorijoje iki 32 kilogramų finale susitiko du svečiai – JuhanasKirstjuhanas   iš Talino ir   Kaspars Bondarenko  iš Liepojos. Nugalėtojo titulą iškovojo Latvijos atletas.

Svorio kategorijoje iki 35 kilogramų tarp 15 dalyvių pajėgiausias buvo joniškietis Martynas Muižys. Finale Martynas taškais įveikė vilnietį Roką Čepauską.

Svorio kategorijoje iki 38 kilogramų (20 dalyvių) pirmąją vietą iškovojo Ekke Leihamas  iš Talino. Estas finale nugalėjo Oskarą Baltrušaitį iš Marijampolės.

Svoryje iki 42 kilogramų (11 dalyvių) pirmąją vietą iškovojo Adomas Grigaliūnas. Joniškietis dėl patirtos traumos ilgai nesitreniravo, tačiau Kauno turnyre įrodė, kad vėl yra puikios formos.

Svorio kategorijoje iki 47 kilogramų  tarp 24 dalyvių pirmąją vietą iškovojo Sergejus Kolodinas iš Visagino. Jis finale nugalėjo klaipėdietį Vladislavą Sulžyckį. Dėl gausaus dalyvių skaičiaus svoryje sportininkams teko ištverti 7 kovų maratoną, todėl nenustebino jau ketvirtą tarptautinį turnyrą paeiliui laiminčio valingo visaginiečio pergalė.

Svorio kategorijos iki 53 kilogramų (14 dalyvių) finale Vilius Savickas (Vinius-Marijampolė) įveikė kaunietį Igną Dambrauską.

Svorio kategorijoje iki 59 kilogramų tarp (14 dalyvių) aukso medalį iškovojo Krzysztofas  Steffanas iš Gdansko. Lenkas finale nugalėjo kuršėniškį Ugnių Spaičį.

Estas Aho Leithamas svorio kategorijos iki 66 kilogramų finale (22 dalyviai) nugalėjo vilnietį Dominyką Adomavičių.

Svorio kategorijoje iki 85 kilogramų tarp 7 dalyvių užtikrintai pergalę iškovojo klaipėdietis Karolis Ispodnikovas.

Sunkiasvorių mūsį (virš 85 kg, 7 dalyviai) laimėjo vilnietis Laurynas Zarodniukas.

Kalėdų senelis visiems dalyviams įteikė UAB “Fazer Lietuva” bei Rolando Mieliausko įsteigtas dovanas.

Sklandų turnyro darbą užtikrino teisėjai Albinas Sodaitis, Vladimiras Audickas, Vitalijus Nagovicinas ir Gediminas Jonuškis.

 

Vidas Paleckis