Šalia Molodečinos (Baltarusija) įsikūrusiame Čystės gyvenvietėje vyko tarptautinis graikų-romėnų imtynių turnyras. Varžybų nugalėtojais tapo Vladislavas Sulžickis (46 kg) ir Erikas Čerepokas (100 kg).

Jaunučių amžiaus grupėje Vladislavas Sulžickis pajėgiausio atleto titulą iškovojo svoryje iki svorio kategorijoje iki 46 kilogramų (32 dalyviai). Klaipėdietis užtikrintai laimėjo visas savo imtis ir pelnytai nugalėjo.

Svoryje iki 32 kilogramų antrąją vietą iškovojo Vilius Adomavičius iš Marijampolės. Nors Vilius buvo pats jauniausias tarp savo svorio dalyvių, jis laimėjo tris kovas ir tik finale nusileido daugiau patirties turinčiam varžovui.

Svorio kategorijoje iki 38 kilogramų (19 dalyvių) bronzos medalį laimėjo Marius Godvanas. Kovoje dėl trečios vietos kaunietis įtemptose imtyse pasiekė 4 pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą. Neabejoju, kad šios varžybos Marių užsigrūdino, įgavo daug vertingos patirties, siekiant aukštų sportinių rezultatų.

Kaip jau buvo minėta, jaunių amžiaus grupės svorio kategorijos iki 100 kilogramų nugalėtoju tapo Erikas Čerepokas (10 dalyvių). Panevėžietis išsiskyrė fiziniu pasiruošimu – tarp savo svorio atletų jis atrodė kaip tikras galiūnas ir nesunkiai laimėjo tris dvikovas.

Trečią vietą turnyre užėmė kaunietis Ignas Bukauskas (85 kg, 17 dalyvių). Ignas šiom varžybom nesiruošė ir į Baltarusiją atvyko tesverdamas 75 kilogramus. Ko gero ir jam pačiam atrodė, kad nepavyks palaužti daug sunkesnius varžovus. Tačiau kaunietis patiesė tris atletus ir kartą nusileido būsimam turnyro nugalėtojui iš Vokietijos bei pasipuošė turnyro „bronza“.

Nors ir liko be medalių, tačiau pagyrų nusipelnė gerai ant kilimo kovoję vilniečiai Konstantinas Kešanidis ir Deividas Subotkevičius, klaipėdietis Edvinas Stanišauskas bei Trakų sportininkas Mantas Baltrūnas.

Tarptautiniame turnyre Baltarusijoje kovojo 297 imtynininkai iš Baltarusijos, Vokietijos ir Lietuvos. Mūsų šaliai atstovavo 22 jaunieji sportininkai iš Marijampolės, Panevėžio, Klaipėdos, Trakų, Vilniaus, Šiaulių miesto ir rajono bei Kauno.

Šios varžybos vertos dėmesio ne tik dėl pajėgių varžovų gausos (sportininkai kovoja po tris ir daugiau kartų), bet ir palankios geografinės padėties (vos 130 kilometrų nuo Vilniaus), todėl būtų tikslinga renginį įtraukti į pagrindinį imtynių Lietuvos federacijos varžybų kalendorių.

Treneris Vidas Paleckis