Rygoje tęsiasi Europos imtynių čempionatas. Priešpaskutinę varžybų dieną ant kilimo kovojo graikų-romėnų imtynių stiliaus atletai.

Mūsų šalies garbę ginė Edgaras Venckaitis (66 kg), Vilius Laurinaitis (98 kg) ir Mindaugas Mizgaitis (130 kg). Arčiausiai tikslo – iškovoti čempionato medalį – buvo E.Venckaitis. Tauragiškis atlaikė keturių kovų maratoną, tačiau dvejose akistatose nusileido varžovams ir tenkinosi penktąja vieta.

Kovoje dėl išėjimo į finalą pasikartojo 2014 metų pasaulio čempionato scenarijus – prieš du metus Taškente vykusiame čempionate tame pačiame etape Lietuvos imtynininkas susitiko su serbu Davoru Stafaneku ir pralaimėjo jam minimaliu rezultatu 3:4. Rygoje Edgarui nepavyko pasiekti revanšo – aukštu tempu pradėjęs dvikovą tauragiškis neišnaudojo galimybės parteryje, o po susidūrimo su serbu jam pačiam buvo prakirstas antakis. Po patirtos traumos Venckaičio atakos išsibalansavo, jis prarado pora taškų. Serbas santykį padidino po sėkmingai atlikto ridenimo su iškėlimu. Tolesni desperatiški Edgaro veiksmai tik sušvelnino rezultatą, tačiau pergalę, kaip ir prieš dvejus metus, šventė serbas.

Imtyje dėl trečios vietos Edgaras susitiko su azerbaidžaniečiu Kamranu Mammadovu ir nusileido jam rezultatu 4:6.

Svoryje kovojo 23 atletai.