Sekmadienį, paskutinę Europos imtynių čempionato dieną, ant imtynių kilimo kovoja du mūsų šalies atletai. Graikų-romėnų imtynių turnyre svorio kategorijoje iki 85 kilogramų Laimutis Adomaitis burtų valia išvengė kvalifikacinės atrankos ir tiesiogiai patekęs į aštuntfinalį nepaliko vilčių Iljai Rešetnikovui iš Latvijos. Kaimyninės šalies atletą Laimutis įveikė anksčiau laiko rezultatu 8:0.

.

Ketvirtfinalyje Laimutis Adomaitis varžėsi su Nikolajumi Bairiakovu iš Bulgarijos. Agresyvioje dvikovoje tikslesni buvo Laimučio veiksmai – varžovą pribloškė keturi taškai, kuriuos joniškietis uždirbo metimu per dubenį. Bulgaras dar mėgino aštrinti padėtį, bet L.Adomaičio apskaičiuotos atsakas davė vaisių – per likusį laiką jo veiksmai buvo įvertinti dar keliais taškais ir susitikimą lietuvis laimėjo rezultatu 8:4.

Deja, Laimučiui pusfinalio dvikovoje dėl išėjimo į finalą kelią pastojo ne kas kitas, o juodaodis ukrainietis Žanas Beleniukas. Pasaulio čempiono iš Ukrainos barjero Adomaičiui nepavyko peržengti jau trečią kartą paeiliui. Prieš tai 2012 metais Belgrade Ž.Beleniukas kovoje dėl bronzos alkūne nokautavo joniškietį. Tąsyk nei teisėjai neįžvelgė pražangos, nors po atidžios videoperžiūros abejonių nebuvo – ukrainietis gal ir netyčia, tačiau smogė ranka į galvą, prakirto antakį ir trumpam „išjungė“Laimutį. Teisėjai sustabdė kovą ir pergalę įskaitė varžovui.

Po dviejų metų Vaantoje (Suomija) L.Adomaitis ukrainiečiui nusileido pusfinalyje. Prieš tai Laimutis ant menčių paguldė brangiausią Azerbaidžano imtynių federacijos pirkinį iranietį Samaną Tahmasebį, todėl buvo tikėtasi, kad ant bangos atsidūręs mūsų šalies atletas paties ir Beleniuką. Taip neatsitiko.

Apskritai, egzotiškos išvaizdos varžovas lyg rakštis mūsų atletams. Po Londono olimpinių žaidynių svorį paleidęs Aleksandras Kazakevičius naujoje kategorijoje debiutavo 2013 metais Tbilisyje vykusiame Europos čempionate ir pirmoje imtyje suklupo akistatoje su tuo pačiu Žanu Beleniuku.

Pralaimėjmas ukrainiečiui Rygoje neuždarė durų Laimučiui link pjedestalo. Liko viltis kovoti dėl bronzos. Varžovas – jaunas ir grėsmingas Europos U23 2empionato nugalėtojas ir pasaulio jaunimo vicečempionas Denisas Kudla iš Vokietijos. Savo jėgą jis įrodė įveikęs švedą Kristoferą Johanssoną ir turką Metehaną Basarą. Prieš mėnesį Danijoje D.Kudla įveikė Aleksandrą Kazakevičių ir triumfavo UWW Thor Master turnyre.

Deja, akistata su vokiečiu lietuviui susiklostė nesėkmingai. D.Kudla savo darbą padarė parteryje. Du sėkmingi ridenimai leido vokiečiui atitrūkti, o antro kėlinuko pabaigoje Laimučiui Adomaičiui pritrūko jėgų pakeisti santykį savo naudai. Rezultatu 5:2 nugalėjo Denisas Kudla. Jam atiteko bronzos medalis, o Laimutis Adomaitis liko penktoje vietoje.

Svoryje kovoja 22 atletai.

Julius Matuzevičius nusileido bulgarui. Bulgaras suklupo pusfinalyje

Julius Matuzevičius (80 kg, 21 dalyvis) aštuntfinalio imtyje rezultatu 6:0 nusileido Danieliui Aleksandrovui iš Bulgarijos ir tapo buvusio varžovo palaikymo grupės nariu – tik patekęs į finalą bulgaras suteiktų šansą Juliui kovoti dėl bronzos apdovanojimo.

Juliaus viltys subliuško stebint pusfinalio kovas – bulgaro galvą prigriebęs vokietis Pascalis Eisele ją paleido tik esant rezultatui 8:0 vokiečio naudai.

Prieš šią kovą D.Aleksandrovas įveikė švedą Ericą Petterssoną (4:4) ir Rafiką Huseinovą iš Azerbaidžano (8:4).