Troškūnų Kazio Inčiūros gimnazijos sporto salėje vyko tradicinis tarptautinis trenerio Ričardo Deksnio vardo imtynių turnyras. Turnyre dalyvavo 174 sportininkai iš Liepojos (Latvija), Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Šiaulių rajono (Kuršėnų, Gruzdžių ), Joniškio, Visagino, Panevėžio, Gargždų, Marijampolės,  Kupiškio, Anykščių. Džiugu, kad jau antrus metus kaip trenerė į šį turnyrą atvyksta buvusi Troškūnų gimnazijos mokinė Indrė Bubelytė.  Ji imtynių paslapčių moko jaunąsias Šiaulių imtynininkes. Turnyro dalyvius sveikino Anykščių meras Kęstutis Tubis. Varžybas stebėjo Anykščių imtynių veteranai.

Visą dieną trukęs turnyras išaiškino stipriausius turnyro imtynininkus. Moterų imtynėse atkakliausios kovos vyko svorio kategorijoje iki  54 kilogramų. Po keturių  ratų čempionės vardo siekė keturios imtynininkės, kurios turėjo po vieną pralaimėjimą ir tik penktame rate išaiškėjo turnyro nugalėtoja. Ja tapo Kupiškio sporto centro imtynininkė Evelina Dūdėnaitė,  sidabro medalį laimėjo viešintiškė Anelė Kavaliauskaitė, bronzos medalis atiteko šiaulietei Kamilei Statkutei , o ketvirtoje vietoje liko viešintiškė Monika Daukaitė.

Svorio kategorijoje iki 46 kilogramų finalinėje kovoje susitiko buvusi Kavarsko mokyklos mokinė Gabija Dilytė (šiuo metu mokosi Šiaulių sporto gimnazijoje) su treniruočių drauge Emilija Sudaryte. Pranašesnė buvo Emilija, kuri ir iškovojo aukso medalį, bronzos medalis atiteko kavarskietei  Vestinai Navikaitei.

Auksė Rutkauskaitė prieš kelias savaites Lietuvos jaunimo čempionate pralaimėjo Gretai Čeponytei, tačiau Troškūnuose atsirevanšavo ir iškovojo aukso medalį.  Nugalėtojų vardus savo svorio kategorijose dar laimėjo viešintiškės Vidmantė Kavaliauskaitė ir Greta Karosaitė  bei troškūnietė Rimgailė Čeponytė. Sidabro medalius iškovojo  Anykščių krašto sportininkės Greta Čeponytė ir Viktorija Buinauskaitė. Bronzos medalį laimėjo  troškūnietė  Evelina Uselytė ir kupiškietė  Austėja Rita Žiukaitė.

Graikų-romėnų imtynių turnyre kaip jau tapo įprasta dominavo stiprūs Klaipėdos, Joniškio, Visagino, Marijampolės imtynininkai. Tačiau R.Deksnio turnyre ir jiems teko paprakaituoti, nes sutiko vertą dėmesio Anykščių krašto ir šalies imtynių pasaulyje vis tvirčiau besireiškiančių Gargždų atletų pasipriešinimą.

Šeimininkų treneriams Algirdui Pupkiui ir Renatui Puikiui teko didelis emocinis krūvis, nes reikėjo palaikyti ir pergyventi  už savo auklėtinius, kurių gretose kovojo jų atžalos. Algirdo sūnus  Nojus  įveikė keturis priešininkus ir iškovojo aukso medalį savo svorio kategorijoje. Kiprui Puikiui, gerai kovojusiam ir neblogą techniką demonstravusiam  turnyro metu, teko pripažinti stiprių visaginiečių pranašumą. Kipras iškovojo bronzos medalį. Tikru kovotojau galima vadinti jaunąjį Mijų Vilūną, kuris įveikė  penkis varžovus ir laimėjo aukso medalį.

Varžybas organizavo Anykščių rajono imtynių klubas „Ąžuolas“ ir Troškūnų Kazio Inčiūros gimnazija. Turnyro rėmėjai Anykščių rajono savivaldybė per sporto programą „Renginiai reprezentuojantys Anykščius“ ir UAB „Pajuostinys“.

Turnyre dalyvavo 134 graikų–romėnų stiliaus imtynininkai ir 40 moterų imtynių mėgėjų. 

Turnyro nugalėtojais svorio kategorijose tapo:

Graikų-romėnų imtynės

Gimę 2004 metais ir jaunesni  

32 kg Vilius Adomavičius (Marijampolė)

35 kg Modestas Vrublevskis (Šiaulių rajonas)

38 kg Aivaras Stanislavas (Troškūnai)

42 kg Oskaras Baltrušaitis (Marijampolė)

47 kg Eimantas Šarauskas (Šiaulių rajonas)

Gimę 2005 – 2006 metais

30 kg Vladimiras Lukjanovas (Visaginas)

33 kg Vadim Sulžickij (Klaipėda)

45 kg Dovydas Ponelis (Joniškis)

Gimę 2007 metais ir jaunesni

24 kg Albertas Gergelis (Visaginas)

27 kg Nojus Pupkis (Troškūnai)

30 kg Mijus Viliūnas (Anykščiai)

33 kg Neilas Stanišauskas (Klaipėda)

37 kg Kajus Malinauskas (Vilnius)

Gimę 2002 metais ir jaunesni

39 kg Dovidas Deveikis (Panevėžys)

59 kg Faustas Kamarauskas (Anykščiai)

70 kg Tomas Sakalauskas (Panevėžys)

74 kg Kamilas Abdulajevas (Subačius)

Gimę 2001 metais ir jaunesni

60 kg Giedrius Binkys (Troškūnai)

64 kg Eimontas Vilimas (Joniškis)

Gimę 1999 metais ir jaunesni

72 kg Ignas Paulavičius (Joniškis)

85 kg Gintaras Buinauskas (Anykščiai)

Moterų imtynės

Gimusios 1999 metais ir jaunesnės

42 kg Vidmantė Kavaliauskaitė (Viešintos)

46 kg Emilija Sudarytė (Šiauliai)

54 kg Evelina Dūdėnaitė (Kupiškis)

65 kg Rimgailė Čeponytė (Troškūnai)

70 kg Auksė Rutkauskaitė (Šiauliai – Anykščiai)

Virš 70 kg Greta Karosaitė (Viešintos)

Gimusios 2006 metais ir jaunesnės

25 kg Saulė Domskytė (Visaginas)

30 kg Emita Danisevičiūtė (Šiauliai)

36 kg Skaistė Novikova (Šiaulių rajonas)