Panevėžyje vykusiame Lietuvos jaunių imtynių čempionate ant imtynių kilimo varžėsi 161 dalyviai. Dėl aukso medalių galynėjosi 79 graikų-romėnų imtynių stiliaus atletai, 53 laisvūnai ir 29 imtynininkės.

Portalas www.imtynes.lt pakalbino imtynių specialistus, kurie pasidalino įspūdžiais apie čempionatą.

        Jaunių graikų-romėnų imtynių rinktinės treneris Saulius Liaugminas

Kažkokių intrigų čempionate nesulaukiau. Niekas stebuklų nesukūrė. Lyderiai pakankamai lengvai įveikė varžovus. Mano akimis žiūrint, sublizgėjo Deimantas Žvikas iš Anykščių. Savo svorio finale jis įveikė iš Kauno į Lietuvos olimpinį sporto centrą Vilniuje išvykusį Arminą Lygnugarį. Žinau, kad Arminas sirguliavo, jam jau prieš savaitę „Tallinn open“ varžybose buvo pakilusi temperatūra, jis dar nėra visiškai pasveikęs, todėl objektyviai vertinti šių varžovų pajėgumą būtų per anksti. Be ypatingo plėšymosi savo „auksą“ pasiėmė vilnietis Arnoldas Baranovas, buvęs marijampolietis Vilius Savickas, taip pat LOSCe įsikūręs visaginietis Dmitrijus Parechelašvilis. Apskritai, mažuose svoriuose buvo vos po pora kovotojų. Manau, kad toks mažas dalyvių skaičius yra dėl tam tikrų amžiaus apribojimų, kuris nėra pagrįstas. Rezultatą matome – laisvūnai lengviausioje svorio kategorijoje neturėjo apskritai nei vieno imtynininko.

Lietuvos imtynių federacijos viceprezidentas Giedrius Dambrauskas

Šiuo metu penki pajėgūs kadetai laisvūnai išvykę į varžybas ir treniruočių stovyklą Jungtinėse Amerikos Valstijose, todėl natūralu, kad be lyderių varžybos neteko dalies žavesio. „Klasikų“ turnyre pasigedau tų jaunų atletų, kurie temptų į priekį rinktinę pasaulio ir Europos čempionatuose ir kurie drąsiai belstųsi į jaunimo rinktinės duris. Taip, yra talentingų kovotojų, tačiau tarptautinėje arenoje su tokiu bagažu toli neprasibrausi. Gal kiek solidžiau atrodė D.Parechelašvilis, tačiau daugiau tikiuosi iš Gyčio Kulevičiaus, Aisčio Liaugmino. Mūsų lyderiams netrūksta žioplumo – atiduoda iniciatyvą, varžovai pasiima taškus ir tik po „šalto dušo“ pradeda dirbti. Čempionate dar sugeba atsikovoti, tačiau tarptautinėse varžybose gali pritrūkti jėgų, kantrybės ir sėkmės.

O apibendrinant, matau, kad bendras varžybų lygis yra ūgtelėjęs. Tam įtakos neabejotinai turi duris atvėrusios sporto mokyklos Šiauliuose ir Panevėžyje. Džiaugiuosi, kad daugėja sporto centrų, o taip pat malonu stebėti trenerių iš mažesnių miestų – Visagino, Joniškio, Anykščių – darbą. Juos aš vadinu etatiniais talentų ieškotojais, jie sėkmingai dirba, suranda vis naujų deimančiukų, kurie vėliau papildo sporto centrų gretas. Taip pat pastebėjau, kad varžybas atėjo pažiūrėti daug jaunų sporto gerbėjų. Tai sėkmingo bendradarbiavimo tarp  Valstybės įmonės Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir Lietuvos imtynių federacijos rezultatas, kuriuo metu vyksta abiem pusėm naudingi viešinimo mainai”.

2016 METŲ LIETUVOS IMTYNIŲ JAUNIŲ ČEMPIONATO NUGALĖTOJAI

Graikų-romėnų imtynės (79 dalyviai)

Svorio

kategorija

Vardas, pavardė Miestas Dalyvių

skaičius

42 DEIVIDAS GERVINSKAS TRAKAI 2
46 MINDAUGAS VENCKAITIS TAURAGĖ 3
50 VILIUS SAVICKAS VILNIUS-MARIJAMPOLĖ 4
54 AISTIS LIAUGMINAS KAUNAS 6
58 EDGARAS GENDVILIS ŠIAULIAI 11
63 GYTIS KULEVIČIUS ŠIAULIŲ RAJ. 14
69 DMITRIJUS PARECHELAŠVILIS VILNIUS-VISAGINAS 9
76 DEIMANTAS ŽVIKAS ANYKŠČIAI 14
85 ARNOLDAS BARANOVAS VILNIUS 9
100 REDAS MILAŠAUSKAS ŠIAULIAI-ŠIAULIŲ RAJ. 7

Moterų imtynės (29 dalyvės)

Svorio

kategorija

Vardas, pavardė Miestas Dalyvių

skaičius

38 KLAIDA MERKELIŪNAITĖ VILKAVIŠKIS 1
40 JUNITA ULDINSKAITĖ VILKAVIŠKIS 1
43 VIDMANTĖ KAVALIAUSKAITĖ ANYKŠČIAI 3
49 KAROLINA MUŠINSKYTĖ ŠIAULIAI 4
52 EVELINA DŪDĖNAITĖ KUPIŠKIS 6
56 VIKTORIJA AUGUSTAUSKAITĖ ŠIAULIAI 4
60 KORNELIJA ZAICEVAITĖ ŠIAULIAI-KLAIPĖDA 3
65 AUKSĖ RUTKAUSKAITĖ ŠIAULIAI-ANYKŠČIAI 3
70 KAMILĖ GAUČAITĖ ŠIAULIAI-KAUNAS 4

Laisvosios imtynės (53 dalyviai)

Svorio

kategorija

Vardas, pavardė Miestas Dalyvių

skaičius

42
46 GYTIS JOVAIŠA PAGĖGIAI 1
50 DONATAS PLIUŠKEVIČIUS ŠIAULIAI-PAGĖGIAI 5
54 DEIVIDAS PEČIULIS VILKAVIŠKIS 4
58 LENARDAS NUTAUTAS RASEINIAI 7
63 TOMAS KAČIUKEVIČIUS RADVILIŠKIS 11
69 MANTAS MOTIEJAUSKAS KLAIPĖDA 9
76 AUGUSTAS BAGDONAS VILKAVIŠKIS 6
85 MINDAUGAS REIMERIS KELMĖ 4
100 ROBERTAS TIMINSKAS KLAIPĖDA 6