Zrenjanine vykstančiame olimpiniame imtynių atrankos turnyre savo varžovus sužinojo Laimutis Adomaitis (85 kg). Kaip ir dieną ankščiau kovojęs komandos draugas E.Venckaitis, Laimutis burtų valia pateko į apatinę varžybų tinklelio pusę ir taip pat, kaip ir Edgaras, varžybos prasidės nuo kvalifikacinio etapo.

Pirmoje akistatoje joniškiečiui teks susigrumti su gerai pažįstamu prancūzu Meloninu Noumonvi. Pirmas susitikimas su keturiais metais vyresniu prancūzu įvyko 2005 Europos čempionate Varnoje. Tąsyk buvo pasiekta didžiausia pergalė lietuvio karjeroje – Laimutis nugalėjo tris varžovus, tame tarpe ir M.Noumonvį, ir iškovojo Europos čempionato bronzą. Bet tai buvo prieš vienuolika metų, o šiandien vėl reikės įrodinėti pranašumą prieš pasaulio čempiono vardą turintį prancūzą.

Apatinėje varžybų tinklelio dalyje yra ir daugiau Varnos laikų atletų. Tuomet Bulgarijoje aukso medalį iškovojo visus aukščiausius apdovanojimus savo kraitėje turintis 37-erių metų rusas Aleksejus Mišinas ir tąsyk paskutinę vietą užėmęs kroatas Nenadas Ziugajus. Optimistiškai galvojant, o kitaip ir negalime, su šiais minėtais varžovais Laimutis teoriškai galėtų susigrumti aštuntfinalyje (su N.Ziugajum) ir ketvirtfinalyje (su A.Mišinu). Bet tai tik prielaidos. Lygiai tokia pati prielaida yra ta, kad dėl išėjimo į finalą reikės kažkam kovoti su naujai iškeptu Europos čempionu Denisu Kudla iš Vokietijos arba gruzinu Robertu Kobliašviliu. Be abejo, statistų vaidmenų nenorės atlikti armėnas Maksimas Manukianas ir lenkas Damianas Janikowskis. Bet visa tai vaizduotės žaidimai. Vietoj šachmatų. Visa tiesa jau greit – šeštadienį.

Ir dar. Kaip ir pas E.Venckaitį, svoryje kovos 20 atletų. Daug sutapimų, ar ne? Svarbu, kad rezultatas nesutaptų…

Treneris Mindaugas Ežerskis: „Laimutis atsakingai ruošėsi ir jau Rygoje mačiau labai teigiamų poslinkių. Svarbu, kad Laimutis paskutiniame pasiruošimo etape nepatyrė sunkesnių traumų. Tai iš ties retas atvejis, nes jo kovos maniera yra nestandartinė – jis ieško veiksmų, atlieka įvairius panėrimus, o tai susiję su tam tikra rizika. Pagal pasiruošimo lygį manau, kad jis yra pasiekęs vos ne geriausią sportinę formą savo karjeroje“.

Valdas Malinauskas