Sostinėje vykusiame tarptautiniame laisvųjų ir moterų imtynių turnyre Vilnius taurei laimėti mūsų šalies atletai iškovojo 14 aukso medalių. Iš viso jaunučių ir jaunių amžiaus grupėse imtynininkai ir imtynininkės grūmėsi dėl trisdešimties apdovanojimų komplektų.

Šis turnyras startavo prieš tris metus ir buvo skirtas Anapilin iškeliavusio trenerio Pavelo Gaišinovo atminimui. „Pirmame turnyre pagerbėm savo kolegą, o nuo pernai metų varžybų pavadinimą perkrikštijom, – savo mintimis dalijosi vienas turnyro organizatorių Viačeslavas Fiodorovas. – Šiandien jau galiu drąsiai teigti, kad šis projektas pasiteisino. Pirmame turnyre susirinko vos apie 60 sportininkų, o šiemet mūsų renginį „surado“ 142 laisvūnai ir 29 moterų imtynių atstovės iš septynių valstybių.

Vilniaus miesto sporto centro dvikovės sporto šakų vedėjas Mindaugas Valackonis džiaugiasi ne tik dalyviu gausa, bet ir atletų lygiu. „Tikrai netenka raudonuoti dėl šio turnyro. Į svečius atvyko labai pajėgios komandos iš Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos, Estijos, Latvijos ir Ukrainos, varžybose kovoja beveik visi pajėgiausi Lietuvos atletai. Tokia konkurencija didina mūsų šalies atletų meistriškumą, todėl malonu, kad galų gale galime svariai prisidėti prie savo sportininkų tobulėjimo“, – kalbėjo M.Valackonis. – Dar kartą įsitikinome, kad laisvosios imtynės Lietuvoje tikrai yra populiarios, tai įrodo dalyvių skaičius. Nors turnyras dar yra jaunas, tačiau šios sporto šakos entuziastai laimingi, kad atsiranda dideli tarptautiniai turnyrai, kuriuose sportininkai gali tobulinti savo įgūdžius ir išmėginti jėgas aukštesniame lygyje“.

Mūsų šalies imtynininkai/kės, tapę turnyro nugalėtojai svorio kategorijose:

Sportininkai, gimę 2003-2006 metais

Moterų imtynės

32 kg A.Telegina Vilnius
44 kg L.Budrevičiūtė Anykščiai

Laisvosios imtynės

29 kg D.Vasiljevas Klaipėda
35 kg D.Ližaitis Vilkaviškis
41 kg D.Gečas Klaipėda
73 kg G.Paulauskas Raseiniai
80 kg S.Čeponis Šiauliai

Sportininkai, gimę 1999-2002 metais

Moterų imtynės

37 kg G.Merkeliūnaitė Vilkaviškis
44 kg V.Kavaliauskaitė Anykščiai
58 kg M.Daukaitė Anykščiai
+62 kg V.Buinauskaitė Anykščiai

 Laisvosios imtynės

54 kg D.Pečiulis Vilkaviškis
85 kg A.Bagdonas Vilkaviškis
100 kg N.Urniežius Raseiniai

 

Valdas Malinauskas