Vilniuje vyko neeilinis imtynių renginys – pirmą kartą sostinės rotušės aikštėje surengtame tarptautiniame turnyre galynėjosi mūsų šalies atletai ir svečiai iš Latvijos. Tiesa, kažką panašaus praeiviai matė prieš du metus Katedros aikštėje. Tąsyk ant šalia pagrindinės šalies šventovės grindinio patiesto kilimo taip pat galynėjosi graikų-romėnų imtynių stiliaus jaunieji sportininkai, tačiau savo mastais jis neprilygo šių metų „Vilnius Open“ turnyrui.

„Į pirmą kartą rotušės aikštėje rengtas varžybas pakvietėme mūsų šalies komandas ir sportininkus iš Latvijos. Buvo minčių plėsti geografija ir skambinti estams, lenkams ir baltarusiams, tačiau nusprendėme pažiūrėti kaip klostysis surengti varžybas.  Imtynininkams tai neįprasta aplinka, daug ką galėjo pakoreguoti lietus, todėl organizuojant iškilo netikėtų rūpesčių, daug ką reikėjo numatyti. Visas pastabas žymėjom, į jas atsižvelgsime, todėl tikėtina, kad kitais metais turėsime daugiau svečių iš užsienio“, – kalbėjo varžybų vyriausias sekretoriumi laikinai „įsidarbinęs“ šalies rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.

http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/100834

Tuo tarpu vyriausiasis teisėjas Vladimiras Audickas informavo, kad senamiestyje kovojo 10 Lietuvos ir 5 Latvijos komandos – iš viso 189 jaunieji imtynininkai.

Turnyrą Vilniaus rotušės aikštėje nepavyktų surengti be savanorių ir rėmėjų. Organizuojant įspūdingą šventę jauniesiems sportininkams didžiulį darbą atliko sportuojančių vaikų tėvai. „Tai malonus siurprizas. Imtynių turnyras subūrė įvairių profesijų tėvus, kurie aukojo savo laiką ir, pliekiant karščiui, nesibodėjo tampyti sunkius kilimus ir kitus reikmenis, būtinus varžybų pravedimui. Tarp tėvelių radosi ir su didžėjaus darbu puikiai susitvarkęs Edgaras Kaminskas, kuris ne tik maigė pulto svirteles, bet ir pasigavo bei įkalbėjo dainuoti po senamiestį besiblaškančią kylančią Italijos operos žvaigždę. Tuo tarpu mamos kruopščiai sekretoriate tvarkė popierinius darbelius ir vadovavo apdovanojimų ceremonijoms. Kai padėkojau Denisui Nosovui už pagalbą, jis šyptelėjęs atsakė, kad prasmingai praleido laiką ir pasiteiravo, ką dar artimiausiu metu ketiname organizuoti. O renginio metu sandėliavimo specialistu tapęs Ernestas Vyrukaitis į klausimą apie nuovargį atsakė, kad visuomet pagal galimybes pasiryžęs padėti imtynių bendruomenei, nes jį, Sausio 13-osios medalininką, padėti draugams ir ginti Lietuvą įpareigoja pavardė“, – įspūdžiais apie pasibaigusį turnyrą dalijosi Vilniaus imtynių klubo vadovas Valdas Malinauskas.

Imtynių turnyro sėkme patikėjo ir sutiko ne tik gerais darbais gerais darbais paremti uždarosios akcinės bendrovės „Viešbutis Air Inn Vilnius“, „Svajonių puota“, „Plastekse“, „Vilniaus alus“, „Somlita“, asociacija „Sporto laisvė“, viešoji įstaiga „Sveikas miestas” ir Vilniaus sporto centras.

 


Tarptautinio imtynių turnyro „Vilnius Open“ nugalėtojai

Vaikai, gimę 2005 – 2007            metais
23 HORENS JANUŠEVSKIS SALDUS (LATVIJA)
26 JAROMIAS ŽUKOVS REZEKNE (LATVIJA)
29 VLADIMIRAS LUKJANOVAS VISAGINO SAV.
32 KONSTANTINS GEIKINS DAUGPILIS (LATVIJA)
35 ALEKSANDRS TUMAREVIČS DAUGPILIS (LATVIJA)
38 NIKITA AMELKOVS REZEKNĖ (LATVIJA)
41 MARKUSS MEDNIEKS BALVAI (LATVIJA)
44 DMITRIJUS MEDUCHA VISAGINO SAV.
47 ARNAS ABROMAVIČIUS JONIŠKIO RAJ.
50 SERGEJS BIZNA DAUGPILIS (LATVIJA)
62 EIMANTAS ŠARAUSKAS ŠIAULIŲ RAJ.
 

Jaunučiai, gimę 2002 – 2004 metais

 

 

32 DAVIDAS DVINIS LIEPOJA (LATVIJA)
35 ROKAS ČEPAUSKAS VILNIUS
38 JAKOVAS JAKOVLEVAS DAUGPILIS (LATVIJA)
42 EDGARAS LAUGALIS LIEPOJA (LATVIJA)
47 ARTURS ŠEŠKENS DAUGPILIS (LATVIJA)
53 RADIONAS RUTKAUSKAS VISAGINO SAV.
59 EDVINAS STANIŠAUSKAS KLAIPĖDA
66 LUKAS VRUBLEVSKIS ŠIAULIŲ RAJ.
73 EDVINAS MATAČIUS VILNIUS
85 MOTIEJUS VYRUKAITIS VILNIUS
Jauniai, gimę 1999 – 2001 metais  

 

42 ADOMAS GRIGALIŪNAS JONIŠKIO RAJ.
46 MARIJS JANUŠAUSKAS LIEPOJA (LATVIJA)
50 VILIUS SAVICKAS VILNIUS-MARIJAMPOLĖ
54 ROBERTAS KVIETKUS VILNIUS – TAURAGĖS RAJ.
58 EDGARAS GENDVILIS ŠIAULIAI
63 GYTIS KULEVIČIUS ŠIAULIAI
69 DMITRIJUS PARECHELAŠVILIS VILNIUS -VISAGINO SAV.
76 ARMINAS LYGNUGARIS VILNIUS – KAUNAS
85 KAROLIS ISPODNIKOVAS KLAIPĖDA
100 ERIKAS ČEREPOKAS PANEVĖŽYS