Bukarešte (Rumunija) vykstančiame Europos jaunimo čempionate pirmieji kovas baigė graikų-romėnų imtynių atstovai. Geriausiai iš trijų lietuvių sekėsi Martynui Nemsevičiui, kuris svorio kategorijoje iki 96 kg užėmė dešimtą vietą tarp 20 dalyvių Atrankos kovoje panevėžietis 7:6 įveikė pasaulio ir Europos jaunių čempioną Soslaną Fanzijevą iš Azerbaidžano, tačiau aštuntfinalyje 4:7 nusileido dar vienam tituluotam atletui – pasaulio jaunių čempionui ir Europos U-23 jaunimo čempionato trečios vietos laimėtojui bulgarui Evgenijui Genčevui. Ketvirtfinalyje bulgaras nusileido būsimam finalininkui gruzinui Georgiui Melijai ir palaidojo galingai kovojusio M.Nemsevičiaus viltis grumtis dėl bronzos medalio.

Svorio kategorijos iki 60 kg turnyre kovojęs Darius Venckaitis aštuntfinalio imtyje rezultatu 2:1 įveikė prancūzą Arilesą Mouloudą Adjaoudą, tačiau ketvirtfinalyje 0:3 nusileido bulgarui Nestarui Nestarovui. Bulgarą dėl išėjimo į finalą rezultatu 7:1 įveikė Michailas Rachmanovas iš Azerbaidžano ir palaidojo galimybę kautis dėl trečios vietos. Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis liko tryliktas tarp 21-o atleto.

 

Titas Kerševičius jau pirmoje svorio kategorijos iki 74 kg kovoje 1:3 pralaimėjo armėnui Armanui Bagdasarianui, o pastarąjį įtikinamai rezultatu 9:0 nugalėjo vengras Zoltanas Levai, todėl kaunietis liko už paguodos turnyro borto ir užėmė 17-tą vietą tarp 26-ių atletų.

Europos jaunimo čempionato graikų-romėnų turnyre kovojo 159 „klasikai“.

Valdas Malinauskas