Šiandien Stokholme vykstančiame Europos imtynių jaunių čempionate kovas tęsia moterų imtynių turnyro dalyvės. Dvi mūsų šalies atletės burtų valia išvengė kvalifikacinių imčių ir pateko į aštuntfinalius.

Svoryje iki 60 kg (22 dalyvės) Kornelija Zaicevaitė susitiko su latve Elina Ziedina ir nugalėjo varžovę per 1 minutę.

Ketvirtfinalyje Kornelija neleido abejoti savo pranašumu imtyje su Morena De Vita iš Italijos, kurią įveikė rezultatu 9:4.

Dėl patekimo į finalą Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinė pralaimėjo Elenai Sell iš Vokietijos.

Laimėtos dvi kovos Kornelijai suteikė galimybę grumtis dėl bronzos paguodos turnyre su lenke Paulina Martyka. Lemiamoje dvikovoje K.Zaicevaitė greitai paėmė du taškus ir šią persvarą išlaikė iki paskutinės minutės. Likus kelioms dešimtims sekundžių iki finalinės sirenos Kornelija nėrė į varžovės kojas, bet lenkė ataką pristabdė ir po užsitęsusios kovos parteryje vis dėlto sugebėjo užšokti Kornelijai ant nugaros ir išlyginti rezultatą. Pagal imtynių taisykles, esant lygiam rezultatui, pergalė buvo skirta paskutinio techninio veiksmo autorei Paulinai Martykai. Tačiau K.Zaicevaitės treneris Aivaras Kaselis griebėsi paskutinio šiaudo – paprašė vaizdo peržiūros, bet po jos teisėjų verdiktas nepasikeitė, o lenkei už tai dar atiteko vienas taškas ir rezultatas tapo 2:3.

Europos jaunių imtynių čempionate Kornelija Zaicevaitė užėmė penktą vietą.

Kamile Gaučaitė (70 kg, 20 dalyvių) itin apmaudžiai pralaimėjo praeitų metų Europos jaunių čempionato prizininkei Bernadettai Nagy iš Vengrijos. Po pirmo kėlinuko pirmavo varžovė, nes teisėjai vengrei skyrė tašką už Kamilės pasyvumą.

Antrame kėlinuke K.Gaučaitė įjungė aukštesnę pavarą ir minutę be perstojo presavo vengrę. B.Nagy teisėjai skyrė įspėjimą, tai yra, per 30 sekundžių ji privalėjo atlikti techninį veiksmą. Tačiau Kamilė, savo nelaimei, šiame teisėjų nustatytame 30 sekundžių intervale nemažino apsukų ir privertė varžovę žengti už kilimo. Rezultatas tapo lygus – 1:1, bet įspėjimo dėka pirmavo vengrė.  Likus kelioms sekundėms Kamilė mėgino atlikti suktuką, tačiau veiksmas nebuvo paruoštas. Taktinę dvikovą rezultatu 3:1 laimėjo B.Nagy. Nors Kamilė, objektyviai žiūrint, antrame kėlinuke ryškiai dominavo, tačiau koją pakišo elementari klaida vertinant situaciją – tai buvo toks atvejis, kuomet reikėjo ne atakuoti, o užsidaryti gynyboje. Paradoksas, bet taip jau yra.

Galutinėje įskaitoje Kamilė Gaučaitė užėmė 14 vietą.