Tbilisyje finišavo pasaulio jaunių imtynių čempionatas. Po skambaus penktadienio akordo, kuomet Kamilė Gaučaitė svoryje iki 70 kilogramų iškovojo bronzos medalį, paskutinė varžybų diena buvo kur kas liūdnesnė. Svorio kategorijoje iki 76 kilogramų mūsų šalies „laisvūnas“ Dominykas Viliušis rezultatu 0:10 pralaimėjo Neveenui Naveenui iš Indijos ir liko priešpaskutinis – 23-čias.

„Mano nuomone, Dominykas perdegė. Jau po pirmų sukibimų jis gaudė orą – kai nuo nervų ir įtampos perdžiūva burna, atletai nevalingai giliau kvėpuoja. Tai ne nuovargio požymis, nes kova tik buvo prasidėjusi, o nesuvaldytų emocijų pasekmė – tokiu atveju burnoje Sachara. Raseiniškis beveik mėnesį praleido treniruočių stovykloje Dagestane, tačiau ten jis išvyko be savo trenerio. Bet kam būtų sunku, kuomet nėra jokio užnugario. Ypač tokiame amžiuje“, – savo mintimis apie atleto kovą pasidalijo rinktinės vyriausias treneris Sergejus Kasimovas.

Panašios nuomonės ir pirmasis D.Viliušio treneris Valdas Grišius. „Paleidom jį (D.Viliušį – aut. past.) į Dagestaną su Latvijos treneriu, nes savo specialistams nesuradome lėšų. Šiemet įvairiom išvykom išleidau virš 5000 eurų nuosavų santaupų, bet paskutinei stovyklai Dagestane pinigų negavau. Žinau, kad stovykloje Dominykas sunkiai dirbo, latvių treneris jį prižiūrėjo, ačiū jam už tai, bet tikrai nedirbo kaip su savo vaikais. Tai, kad patarimų jam truko, mačiau stebėdamas jo dvikovą su Indijos sportininku. Tbilisyje buvo visiškai ne jo imtynės. Laukiu sugrįžtant, tegul pats pasako …“, – ranka numojo ir atsiduso V.Grišius.

Valdas Malinauskas