Tarptautinė imtynių federacija (UWW) tęsia tradiciją ir skelbia geriausius bei efektingiausius, ekspertų nuomone, imtynių momentus, kuriuos pateikia imtynių mėgėjams „Big Move Monday” rubrikoje.

Šią savaitę dėmesys skirtas mūsų šalies olimpiečiui Edgarui Venckaičiui. Tauragiškio veiksmas, atliktas šeštą lemiamos dvikovos dėl kelialapio į Rio minutę, tapo šios savaitės nugalėtoju. Ulan Batore vykusiame atrankos turnyre, esant lygiam rezultatui dvikovoje su švedu Zackariasu Tallrothu, Edgaras pagavo varžovą „ant žingsnio“ ir atliko savo firminį žemą metimą per dubenį su rankos užgriebimu iš viršaus.

Po metimo, likus kiek daugiau, nei 30 sekundžių, Edgaras įgijo keturių taškų pranašumą, kurį išsaugojo iki finalo sirenos. Ši pergalė prieš praeitų metų pasaulio čempionato prizininką Edgarui atvėrė galimybę keliauti į olimpines žaidynes.

Beje, tai buvo antras mėginimas atlikti šį veiksmą. Pirmas bandymas, kurį atliko 4:47 min,taip pat buvo sėkmingas, tačiau ne toks efektingas. Apačioje – visas dvikovos vaizdo įrašas.