Kuršėnuose vyko Lietuvos graikų-romėnų imtynių jaunučių-mokinių pirmenybės. Varžybose buvo kovojama ne tik dėl apdovanojimų atskirose svorio kategorijose, bet ir dėl komandos-nugalėtojos titulo. Po finalinių dvikovų paaiškėjo, kad pirmą vietą tarp komandų iškovojo Panevėžio atletai, kurie aplenkė visaginiečius ir jaunuosius atletus iš Vilniaus.

Paprašytas įvertinti imtynininkų meistriškumą, Lietuvos jaunučių rinktinės treneris Vladimiras Audickas negailėjo komplimentų iš Trakų į Panevėžį persikėlusiam Nedui Gervinskui. „Matau didelį pirmojo trenerio  Algimanto Šeščilos nuopelną, jog Nedas iškovojo aukso medalį. Įdėta daug triūso, turim rezultatą“, – kolegos darbą įvertino patyręs specialistas.

Tapo įprasta, kad šalies ir tarptautinėse varžybose svoryje iki 35 kilogramų pergales skina vilnietis Rokas Čepauskas. Nepaisant netikėtai pašlijusios sveikatos, Kuršėnuose jis taip pat iškovojo auksą. „Prieš varžybas Rokas nekaip pasijuto, buvo ligoninėje, kur jį apžiūrėjo medikai. Dalyvavimas pirmenybėse pakibo ant plauko. Tačiau Rokas veržte veržėsi į kovą, tikino, kad savijauta pagerėjo, todėl pats prisiėmiau atsakomybę ir leidau vaikui kovoti. Pagrindinėje kovoje jis, sukandęs dantis nugalėjo savo principinį varžovą Vilių Adomavičių“, – pasakojo V.Audickas.

Treneriui staigmena tapo panevėžiečio Dovydo Deveikio pergalė prieš Marių Godvaną iš Kauno, bei klaipėdiečio Donato Rindeikio pranašumas dvikovoje su joniškiečiu Adomu Grigaliūnu. „Nei Dovydas, nei Donatas nebuvo laikomi favoritais, tačiau Kuršėnuose jie parodė dantukus ir pelnytai nugalėjo. Tokia konkurencija parodo, kad varžovai nesnaudžia ir bet kada pasiryžę užtvoti per kepurę lyderiams. Taip pat negaliu nepagirti Šiaulių rajono atleto Ugniaus Spaičio pasirodymo, kuris kovojo tiek efektyviai, tiek efektingai“, – pirmenybes komentavo V.Audickas.

Varžybose Kuršėnuose kovojo 124 imtynininkai.

Valdas Malinauskas

Lietuvos graikų-romėnų imtynių jaunučių-mokinių pirmenybių nugalėtojai

Svorio

kat.

Vardas/pavardė Dalyvių skaičius Gimimo metai Miestas/rajonas
32 Nedas Gervinskas 5 2003 Panevėžys
35 Rokas Čepauskas 11 2004 Vilnius
38 Martynas Muižys 10 2002 Joniškis
42 Dovydas Deveikis 25 2002 Panevėžys
47 Donatas Rindeikis 16 2003 Klaipėda
53 Ernestas Karlo 14 2002 Visaginas
59 Sergejus Kolodinas 8 2003 Visaginas
66 Ugnius Spaičys 13 2002 Šiaulių raj.
73 Tomas Sakalauskas 11 2002 Panevėžys
85 Lukas Bomgardas 7 2003 Šiauliai
+85 Motiejus Vyrukaitis 4 2002 Vilnius