Anykščiuose vyko Lietuvos moterų imtynių vaikų-jaunučių pirmenybės ir tarptautinis turnyras, skirtas Anykščių imtynių 60–mečiui pažymėti.

Miesto laisvalaikio ir pramogų centro „Nykščio namai“ sporto salėje galynėjosi 72 sportininkės iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Vilkaviškio, Kupiškio, Daugpilio (Latvija) ir Anykščių.

Lietuvos moterų imtynių vaikų-jaunučių čempionato nugalėtojomis tapo vilnietės Greta Usinovič ir Ana Telegina, vilkaviškietės Gabija Uldinskytė, Klaida Merkelevičiūtė ir Gabija Lukšiūtė, Ineta Dantaitė (Šiauliai–Joniškis), Gabija Dilytė (Šiauliai–Anykščiai),  šiaulietės Vestina Danisevičiūtė, Laura Stanelytė ir Justina Čekavičiūtė bei anykštėnė Viktorija Buinauskaitė.

Tarptautinio turnyro nugalėtojomis savo svorio kategorijose tapo anykštietės sesės Greta ir Rimgailė Čeponytės, bei Šiaulių sporto gimnazijos atstovė Viktorija Augustauskaitė.

Varžybų dalyvius ir svečius sveikino Anykščių vicemeras Sigutis Obelevičius, Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Valentinas Mizgaitis, Anykščių imtynių klubo „Ąžuolas“ pirmininkas   Skirmantas Šidlauskas, Anykščių KKSC direktorius  Žilvinas Ovsiukas.

Prieš varžybas buvo pagerbti geriausi Anykščių imtynininkai, kurie garsino Anykščių kraštą per paskutinius dešimt metų ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Imtynių klubo „Ąžuolas“ bei Anykščių KKSC padėkos diplomais buvo apdovanoti įvairių amžiaus grupių šalies čempionatų prizininkai: Vidmantė, Anelė ir Valius Kavaliauskai, Gintaras Žvikas, Artūras Pauliukevičius, Nerijus Venslovas, Brendonas Kuodis, Dominykas Orlovas, Gytis Sobolevskis, Greta Karosaitė, Vestina Navikaitė, Aivaras Stanislavas,  Gabija Dilytė, Deividas Ramoška ir Deimantė Kabošiūtė.

Prizais už pergales Lietuvos suaugusiųjų ir jaunimo čempionatuose apdovanoti: Linas Šilinis, Andrius Vaičiūnas, Giedrius Valeika, Tomas Balčiūnas, Evaldas Žibutis, Deimantas Žvikas, Justina Aldusevičiūtė – Labakojienė, Aligija Venslovienė, Rugilė Abraškevičiūtė, Greta ir Rimgailė Čeponytės, Viktorija Buinauskaitė, Donatas Grybas beiTomas Sobolevskis.

Patiems geriausiems Anykščių krašto imtynininkams, pasaulio ir Europos čempionatų dalyviams bei medalių laimėtojams Domui Krikščiūnui, Auksei Rutkauskaitei, Indrei Bubelytei, Ramūnui Dagiui ir Danutei Domikaitytei prizus įsteigė imtynių klubas „Ąžuolas“.

Šiaulių sporto gimnazijos treneriui , Lietuvos moterų imtynių rinktinės treneriui Aivarui Kaseliui organizatoriai įteikė prizą už ilgameti bendradarbiavimą bei aukšto sportinio meistriškumo imtynininkių ruošimą.

Jubiliejiniame renginyje gerais žodžiais buvo paminėti Anykščių krašto imtynių entuziastai. Jų dėka kasmet rengiami tradiciniais tapę imtynių turnyrai, kurie kasmet sukviečia į Anykščius sportininkus ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio.

„Per šešiasdešimt metų imtynės Anykščių krašte įleido gilias šaknis. Todėl man malonu stebėti, kad besikeičiant kartoms, iš veteranų estafetę perima jauni ir energingi, savo darbui atsidavę specialistai. Per paskutiniuosius dešimt metų imtynių trenerių gretas Anykščių krašte papildė Renatas Puikis, Algirdas Pupkis, Andrius Vaičiūnas, Indrė Bubelytė ir Miglė Stankūnaitė. Todėl esu ramus ir tikras, kad jaunimas neleis numarint iš Antikos laikų atkeliavusios sporto šakos, o šimtmečio jubiliejų anykštėnai pasitiks su dar garsesnėmis pergalėmis“, – optimistiškai nusiteikęs kalbėjo vienas imtynių pradininkų Anykščių krašte Jonas Pajarskas.

Imtynių veteranui antrino Arvydas Krikščiūnas, kuris vilėsi, kad naujai atverstame Anykščių imtynių metraštyje rasis vietos olimpinių žaidynių, Europos bei pasaulio čempionatų prizininkams ar prizininkėms. „Pergalėmis stambiausiose imtynių varžybose Danutė Domikaitytė pralaužė ledus. Dabar jos laukia kitas etapas – užkariauti Olimpą. Tikiu, kad Danutė sieks užsibrėžto tikslo ir nudžiugins ne tik anykštėnus, bet ir visą Lietuvos imtynių bendruomenę. Dideles viltis teikia penktą vietą pasaulio jaunių čempionate iškovojusi Auksė Rutkauskaitė. Progresuoja jaunasis Deimantas Žvikas. Negaliu neišskiri Kavaliauskų dinastijos atstovų – Valius bei sesės Vidmantė ir Anelė jau nekart lipo ant nugalėtojų pjedestalo įvairiose varžybose. Kruopščiai treniruotėse dirba sesutės Greta ir Rimgailė Čeponytės, Gabija Dilytė ir kitos panelės bei vaikinai. Todėl neabejoju, kad nemažas būrys pačių jauniausių ir perspektyviausių „perliukų“ ateityje garsins Anykščius ir Lietuvą, ir jų vardus išgirsime ne kartą“, – sakė A.Krikščiūnas.

www.imtynes.lt  informacija