Anykščių laisvalaikio ir pramogų centre „Nykščio namai“ aštuntą kartą vyko imtynių turnyras tarp komandų, skirtas pirmajam imtynių klubo „Ąžuolas“ pirmininkui Vytautui Šidlauskui atminti. Varžybose dalyvavo Lietuvos ir Latvijos sportininkai.

Graikų–romėnų imtynių turnyre varžėsi komandos iš Anykščių, Vilnius, Panevėžio, Kupiškio, Klaipėdos bei jungtinės Šiaulių–Šiaulių rajono bei Liepojos–Tauragės ekipos.

Vilniečių gretas sustiprino jaunieji atletai iš Rezeknės (Latvija).

Komandos buvo paskirstytos į du pogrupius. Burtų valia „A“ pogrupyje kovojo Panevėžio, Kupiškio ir jungtinės Liepojos–Tauragės bei Šiaulių–Šiaulių rajono komandos, o „B“ pogrupyje varžėsi ekipos iš Anykščių, Vilniaus ir Klaipėdos.

„A“ grupėje pirmą vietą užėmė ir į finalą pateko Šiaulių-Šiaulių rajono komanda, kuri nugalėjo kupiškėnus (37:25), jungtinę Liepojos-Tauragės rinktinę (50:15) ir panevėžiečius (33:27).

 „B“ grupėje pirmą vietą užėmė vilniečiai. Sostinės komanda įveikė anykštėnus (35:25) ir klaipėdiečius (50:15).

Turnyro finale imtynininkai iš Vilniaus rezultatu 39:24 pranoko jungtinę Šiaulių-Šiaulių rajono komandą ir iškovojo pirmą vietą.

Bronziniai apdovanojimai atiteko šeimininkams anykštėnams, kurie imtyse dėl trečios vietos palaužė Panevėžio imtynininkus rezultatu 37:26.

Penktą vietą užėmė atletai iš Klaipėdos, o po jų išsirikiavo kupiškėnai ir jungtinė Liepojos-Tauragės rinktinė.

„Varžybų eigą pakoregavo į Anykščių rajoną įsisukęs gripas, kuris buvo negailestingas šeimininkams. Dėl ligos varžybose nedalyvavo beveik pusė pagrindinių komandos imtynininkų, – apie savo auklėtinius ištikusią bėdą pasakojo turnyro organizatorius treneris Arvydas Krikščiūnas.

Pasak A.Krikščiūno, varžybas stebėję žiūrovai, tarp kurių buvo ir nuolatiniai imtynių renginių svečiai vicemeras Sigutis Obelevičius bei seimo narys Sergejus Jovaiša, nenuobodžiavo. „Aistros ant imtynių kilimo virė nuo pirmųjų kovų iki finalinių akistatų. Jaunųjų atletų emocijos kaustė visų dėmesį. Žinoma, apmaudu pralaimėti namuose, tačiau nieko nepadarysi, nuo ligų nieks neapsaugotas. Mane džiugina tai, kad dėl objektyvių priežasčių susilpnėjusi Anykščių komanda savo pasirodymu nenuvylė palaikyti atėjusių žiūrovų“, – džiaugėsi treneris.


Nugalėtojų vilniečių komandai atstovavo Mantas Baltuškonis, Kirilas Žukovas, Glebas Šabanovas, Artis Alksnis, Rokas Čepauskas, Kristijonas Krištolaitis, Andrius Jermakovas, Juras Misikas, Damianas Matveiko, Nikita Zacharovas, Edvinas Matačius ir Jurijus Šiogalevas.

Sidabro medaliais pasipuošė Šiaulių-Šiaulių rajono imtynininkai Ignas Valiūnas, Kristijonas Jokūbaitis, Eimantas Andriuška, Pijus Žalys, Karolis Žutautas, Marius Teresevičius, Eimantas Šarauskas, Ugnius Spaičys, Eimantas Butkus, Edgaras Gendvilis, Dovydas Jucius, Dominykas Jukna.

Turnyro bronza atiteko anykštėnams Mangirdui Brazdžiūnui, Nagliui Repečkai, Mantui Viliui, Kiprui Puikiui, Valiui Kavaliauskui, Armandui Zabielai, Aivarui Stanislavui, Kiprui Gvozdui, Evaldui Žibučiui ir Karoliui Varnui.

Turnyro metu imtynių Anykščių krašte puoselėtojas treneris Jonas Pajarskas 75 metų proga pasveikino imtynių veteraną Kazimierą Goką.

Varžybų nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Giedrius Dambrauskas, Vytauto Šidlausko našlė Audronė ir sūnus Skirmantas.

www.imtynes.lt  informacija