Vilnietis Mantas Baltuškonis (24 kg) ir Ilja Abdulovas (51 kg) iš Visagino tapo Raušiuose (Karaliaučiaus sritis) vykusio tarptautinio graikų-romėnų imtynių turnyro nugalėtojais.

Tradiciniame vaikų, jaunučių ir jaunių imtynių turnyre sidabro medalius iškovojo visaginiečiai Ramūnas Plungė (58 kg), Aleksandras Pervušinas (30 kg) ir Vladislavas Papionokas (36 kg).

 Trečiąsias vietas užėmė Vladimiras Lukjanovas (33 kg), Džiugas Misikas (45 kg), Edvinas Matačius (75 kg), Nikita Gergelis (69 kg), Ričardas Ivanovas (66 kg) ir Dominykas Gorbonosovas (98 kg).

 „Varžybų Raušiuose lygį labai pakėlė gausus armėnų dalyvavimas. Armėnai jau daug metų diktuoja madas „klasikų“ pasaulyje, todėl nieko keisto, kad iš 26 atvykusių tik vienas liko be medalio. Kaip sako armėnų treneriai, stipriais juos daro… tuščios piniginės. Armėnų vaikai neturi pinigų čipsams, todėl norom-nenorom jiems tenka valgyti įvairiausiais būdais pagamintą avieną ir jautieną „iš močiutės ūkio“, – pasakojo varžybas stebėjęs ir pats nesenai viename Armėnijos imtynių centrų viešėjęs treneris Vladimiras Audickas. – Be to, armėnų vaikus grūdina gyvenimo, tiksliau išgyvenimo, sąlygos. Konkurencija ant imtynių kilimo didžiulė, kitų sporto šakų atokesnėse gyvenvietėse nieks nežino. Jų čempionatai vyksta pagal armėnišką formulę – niekas nesiterlioja su amžiaus grupėmis. Visus sugrūda į vieną katilą ir visi nuo kadetų iki suaugusių malasi tarpusavyje. Kaip ir NBA, ten niekam nereikalingi prizininkai. Tik čempionai. Tik jie gauna pakankamą finansavimą, kuris užtikrina dalyvavimą pasaulio ir Europos čempionatuose. Visi kiti yra karo prievolininkai ir laukia šaukimo į tikrąją karinę tarnybą, kur ruošiami kovoms su kaimynais azerbaidžaniečiais dešimtmečius besitęsiančiame konflikte dėl Kalnų Karabacho. Kaip teigia patys armėnai, tarnauti savo šaliai yra didžiulė garbė, todėl tokio reiškinio kaip simuliacija ir vengimas tarnauti ten tiesiog nėra“.

Tarptautiniame turnyre Raušiuose galynėjosi 253 jaunieji imtynininkai iš Rusijos, Slovakijos, Serbijos, Latvijos, Norvegijos, Armėnijos ir Lietuvos.

Valdas Malinauskas