Šiauliuose vykusiame tarptautiniame moterų imtynių jaunių turnyre „Sun City Open” kovojo aštuonių valstybių sportininkės, o daugiausia aukso medalių laimėjo mūsų šalies atletės.

Lietuvos komandai pirmos vietos trofėjus iškovojo Guoda Vilčauskaitė (38 kg), Gabija Lukošiūtė (40 kg), Vestina Danisevičiūtė (43 kg), Ineta Dantaitė (60 kg), Auksė Rutkauskaitė (65 kg) ir Kamilė Gaučaitė (70 kg).

Trijose svorio kategorijose dominavo ir pirmąsias vietas užėmė viešnios iš Baltarusijos Viktorija Apolonik (46 kg), Viktorija Varakina (49 kg) ir Hanna Vorobjova (52 kg). Svoryje iki 56 kilogramų nugalėjo Čekijos atletė Anna Michalkova.

„Ne visos panelės parodė savo sugebėjimus, kai kurias kaustė jaudulys. Merginos pačios prisipažino, kad stebint artimiesiems, mokytojams, pažįstamiems ir draugams namuose kovoti buvo net sunkiau nei stambiausiose varžybose užsienyje, nes nei viena nenorėjo suklysti, o perdėtas atsargumas šiek tiek išbalansavo dvikovų ritmą, – pasakojo turnyro organizatorius Aivaras Kaselis. – Labai norėjome, kad varžybos būtų gyvesnės, todėl viso renginio metu skambėjo nuotaikingos melodijos, o atidarymą vainikavo grupės „Inkognito” pasirodymas. Šiemet apdovanojimai atiteko ne tik prizininkėms, bet ir geriausioms imtynininkėms, kurias išrinko specialistai – Auksei Rutkauskaitei, Annai Michalkovai ir Hannai Vorobjovai“ .

Tarptautiniame turnyre Šiauliuose kovojo 80 imtynininkių iš Baltarusijos, Lenkijos, Ukrainos, Estijos, Latvijos, Rusijos, Čekijos ir Lietuvos.

Po turnyro imtynininkės neišsiskirstė, o pasiliko Šiauliuose surengtoje tarptautinėje mokomojoje treniruočių stovykloje, kur visą savaitę tęs pasiruošimą sezonui.

Tradicinį turnyrą ir treniruočių stovyklą rengė Lietuvos imtynių federacija, Šiaulių sporto gimnazija, Šiaulių sporto mokykla „Atžalynas“ bei asociacija „Saulės miesto atletikos klubas“.

Valdas Malinauskas