Justas Petravičius Szambothelyje (Vengrija) vykstančiame Europos jaunimo (iki 23 metų) imtynių čempionate iškovojo bronzos medalį.

Burtų valia svorio kategorijoje iki 59 kg tauragiškis išvengė preliminarios dvikovų ir pateko į ketvirtfinalį, kuriame susitiko su azerbaidžaniečiu Muradu Mamadovu. Justui nepavyko apsiginti nuo visus įmanomus titulus jaunių ir jaunimo amžiaus grupėse turinčio varžovo ridenimų ir pralaimėjo jam rezultatu 8:0. Vėliau Muradas Mamadovas pratęsė pergalių seriją, iškopė į finalą ir tuo pačiu Justui atvėrė galimybę kovoti dėl bronzos paguodos turnyre.

Paguodoje trečios vietos likimas sprendėsi imtyje tarp Justo ir pasaulio jaunimo čempionato 5 vietos laimėtoju Abdurachmanu Altanu iš Turkijos. Grumtynės baigėsi skambiausia J.Petravičiaus karjeros pergale – ketvirtą dvikovos minutę turkas krito ant menčių po efektingo 22-iejų lietuvio metimo per dubenį.

Šioje svorio kategorijoje varžėsi 13 imtynininkų

Prieš čempionatą treneriai ilgai svarstė dėl Justo dalyvavimo Vengrijoje.

„Pernai gegužę jis patyrė sunkią kojos traumą ir pilna jėga pradėjo treniruotis vos prieš porą mėnesių. Po dešinės kojos priekinio kryžminio raiščio plyšimo reikia laiko atsistatyti tiek fiziškai, tiek psichologiškai, todėl savaime aišku, kad ši bronzinė pergalė Vengrijoje yra ypatinga. Visų pirma, pačiam sportininkui, žinoma, mums, treneriams ir visiems tiems, kurie Lietuvoje stebi bei domisi imtynėmis“, – po Justo pergalės kalbėjo treneris Mindaugas Ežerskis.

Svorio kategorijoje iki 98 kg (19 dalyvių) visaginietis Romas Fridrikas aštuntfinalyje 1:3 pralaimėjo Europos ir pasaulio jaunimo čempionui Orchanui Nurijevui iš Azerbaidžano. Pastarasis pateko į finalą ir atvėrė Romui duris į paguodą. Deja, Fridrikas nepasinaudojo galimybe ir paguodoje nusileido rusui Aleksandrui Golovinui bei liko šešioliktas.

Valdas Malinauskas