Klaipėdoje baigėsi tarptautinis jaunių-jaunučių graikų-romėnų imtynių turnyras, skirtas Lietuvos kariuomenės ir visuomenės dienai paminėti bei atviros miesto vaikų pirmenybės.

Varžybų dalyviai, 170 jaunųjų imtynininkų iš Lietuvos ir Latvijos, buvo apgyvendinti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono kareivinėse. Jaunieji atletai ne tik iš arti susipažino su Lietuvos kariuomenės buitimi, bet ir dalyvavo ekskursijoje, kurios metu susipažino su Lietuvos kariuomenėje naudojama ginkluote. Dragūnų bataliono kariai geranoriškai sutiko sportininkus ir ne tik atsakinėjo į jų gausius klausimus, bet ir papasakojo apie šaudyboje naudojamus ginklus bei jų specifiką. Pabaigoje ekskursijos jų dalyviai patys galėjo palaikyti rankose ginklus, juos užtaisyti ir nusitaikyti į taikinius.

Kupini įspūdžių, jaunieji sportininkai kibo į darbą ant imtynių kilimo, kur dėl apdovanojimų kovojo vienuolikoje svorio kategorijų.

Vaikų pirmenybių nugalėtojais tapo klaipėdiečiai Neilas Stanišauskas (35 kg), Skomantas Petronis (41 kg), Justas Kaminskas (virš 56 kg), Šiaulių rajono atstovas Domas Merkelis (23 kg), panevėžietis Vakaris Šakėnas (26 kg), Kajus Malinauskas (38 kg) iš Vilniaus, tauragiškis Aidas Nausėda (47 kg) bei Latvijos sportininkai Jaromir Žukovs (29 kg), Kiril Živkovs (32 kg), Danils Ansulis (44 kg) ir Ricij Zalims (50 kg).

Šiose varžybose pirmą kartą startavo Gargždų miesto jaunieji imtynininkai, kur neseniai pradėjo dirbti jaunas perspektyvus treneris Egidijus Gikaras. Jo auklėtiniai, sūnus Julius Gikaras (35 kg) ir Valdas Umbražiūnas (41 kg), pelnė du bronzos medalius.

Tradiciniame tarptautiniame jaunių-jaunučių graikų-romėnų imtynių turnyre pusę aukso medalių iškovojo ir nugalėtojų taurėmis buvo apdovanoti klaipėdiečiai Vladislavas Šulžickij (53 kg), Rokas Radzevičius (59 kg), Edvinas Stanišauskas (66 kg), Osvaldas Macijauskas (73 kg) ir Karolis Ispodnikovas (85 kg). Be uostamiesčio atletų pirmąsias vietas užėmė Eimantas Andriuška (32 kg kg) ir Modestas Vrublevskij (38kg) iš Šiaulių rajono, kaunietis Marius Godvanas (42 kg) ir svečiai iš Latvijos Kaspars Bondarenko (35 kg) ir Edgars Laugalis (47 kg).

www.imtynes.lt  informacija