Laisvųjų imtynių treneris Antanas Merkevičius atvirame Rusijos federacijos laisvųjų imtynių čempionate iškovojo sidabro medalį.

Smolenske vykusiame čempionate dalyvavo daugiau kaip 100 atletų iš visų Rusijos regionų bei laisvųjų imtynių meistrai iš Baltarusijos, Kazachstano, Latvijos ir Lietuvos. Varžybų dalyviai dėl nugalėtojų titulo varžėsi 7-iose amžiaus grupėse (nuo 35 iki 70 metų). Kiekvienoje amžiaus grupėje buvo šešios svorio kategorijos.

Antanas Merkevičius (70 kg) kovojo ,,D“ grupėje (51-55 metai). Vienintelis Lietuvos atstovas ant imtynių kilimo susitiko su dviem Buriatijos imtynininkais bei Kabardos–Balkarijos atletais. Abu varžovus iš Sibiro patyręs pagėgiškis nugalėjo aiškia persvara, tačiau lemiamoje kovoje dėl čempiono vardo sėkmė lydėjo kaukazietį iš Kabardos-Balkarijos Muajedą Kogotyževą.

Minėtas čempionatas Antanui Merkevičiui – vienos iš paskutiniųjų varžybų ruošiantis pasaulio imtynių veteranų čempionatui, kuris vyks spalio 10-15 dienomis Plovdive (Bulgarija).

Antanas atsakingai ruošiasi svarbiausiam metų startui ir aktyviai dalyvauja įvairaus rango turnyruose – sausio mėnesį dalyvavo Lietuvos imtynių čempionate, balandžio mėnesį tapo tarptautinio laisvųjų imtynių turnyro Kaliningrade prizininku, gegužę iškovojo Bauskėje (Latvija) vykusios veteranų spartakiados nugalėtojo titulą, o liepą, būdamas vyriausias varžybų dalyvis, sėkmingai rungėsi Lietuvos paplūdimio imtynių čempionate.

2016 metų pasaulio veteranų laisvųjų imtynių vicečempionas tikisi, kad ir šiais metais sėkmingai kovos dėl aukščiausio apdovanojimo pasaulio imtynių čempionate.

Ingrida Juciūtė