Graikijoje vykstančiame pasaulio jaunių imtynių čempionate kovas tęsia graikų-romėnų imtynių stiliaus atletai.

Antradienį Atėnų Ano Liosia olimpinėje halėje vykstančiose varžybose galynėjosi du mūsų šalies sportininkai.

Ignas Bukauskas (85 kg, 28 dalyviai) kvalifikacijoje rezultatu 4:8 nusileido Muhammedui Furkanui Dursunui iš Turkijos.

 

Pirmame kėlinuke kaunietis varžovui pasiūlė jungtis kryžiuje, tačiau pats nuo to ir nukentėjo – žemesnis turkas greičiau „sudirbo“ kojomis ir atliko 4 balų vertės metimą. Netrukus Ignas pričiupo turką už galvos ir atstatė status quo (4:4). Visos nesąmonės prasidėjo antroje dalyje – turkas išjungė Igno rankas ir nubloškė ant kilimo (4:6). Nemalonu, bet nebaisu. Tačiau netrukus teisėjai sustabdė dvikovą dėl, jų nuomone, pavojingai atliekamo lietuvio veiksmo. Igno reagavo karštai, ironiškai plojo delnais ir už tai buvo nubaustas įspėjimu. Rezultatas tapo 4:8. Per likusias sekundes I.Bukauskas mėgino varžovą įvilioti į abipusį paėmimą, tačiau turkas net negalvojo apie kontaktą. Teisėjai taip pat „nematė“ Igno pastangų ir leido turkui ramiai džiaugtis pergale.

Vėliau turkas įveikė tris varžovus ir pateko į finalą bei padovanojo Ignui Bukauskui galimybę kovoti dėl bronzos medalio. Norint užlipti ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio Ignui trečiadienio „paguodoje“ teks nugalėti Mohammadą Ghorbanalį Nosratį iš Irano,  baltarusį Mikitą Herasiovą ir suomį Juho Matiasą Pahikaineną.

Svorio iki 76 kilogramų Arminas Lygnugaris (25 dalyviai) kvalifikacijoje nespėjo apšilti. Ugnimi alsavęs lietuvis per minutę sugniuždė bulgarą Borislavą Vasilevą ir nuėjo ruoštis  aštuntfinalio susitikimui su lenku Szymonu Szymonowiczium.

Dvikovos su lenku scenarijų sujaukė pirmame kėlinuke pražiopsotas metimas per dubenį. Antroje susitikimo dalyje Arminas mėgino išlukštenti varžovo gynybą, tačiau lenkas aklinai užcementavo visas prieigas ir šventė pergalę rezultatu 0:6. Deja, bet Szymonas Szymonowiczius netapo Armino gelbėtoju – lenkas ketvirtfinalyje nusileido gruzinui Giorgijui Copurašviliui ir palaidojo lietuvio viltis grumtis dėl apdovanojimo.