Maloniai kviečiame į susitikimą su JAV Nacionalinio akademinių ir sporto organizacijų konsorciumo vykdančiąja direktore Delise S. O‘Meally, kuri kalbės apie Lietuvos jaunųjų sportininkų galimybes gauti Universitetines sporto stipendijas Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Kvietimas LTOK JAV universitetines sporto stipendijos

Renginys skirtas vyresnių klasių moksleiviams, kūno kultūros mokytojams, sporto treneriams, tėvams – visiems, besidomintiems moksleivių tobulėjimu sporto srityje ir jų universitetinėmis studijomis JAV.

Renginio vieta ir laikas:

Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete

Olimpiečių g. 15, Vilnius

Lapkričio 15 d. (trečiadienį) 13:00 val.

Renginio metu bus verčiama į lietuvių kalbą.

Renginį organizuoja JAV ambasada.

Renginio partneriai: Lietuvos tautinis olimpinis komitetas

Delise O’Meally

Delise S. O’Meally yra JAV Nacionalinio akademinių ir sporto organizacijų konsorciumo (NASOK) vykdančioji direktorė. Konsorciumas skatina pozityvius pokyčius visuomenėje, naudojantis sporto galia, šviečia ir įgalina asmenis bei organizacijas, įkvepia juos savo veiksmuose ir mintyse vadovautis teigiamomis vertybėmis bei skleisti socialinės atsakomybės ir lygybės idėjas. D. O‘Meally jau daugiau nei dvidešimt vienerius metus aktyviai dalyvauja atletikos administravimo srityje, iš kurių beveik septyniolika jos veiklos metų yra susiję su JAV Nacionaline studentų atletikos asociacija (angl. National Collegiate Athletic Association (NCAA)), kurioje ji, be vykdomosios ir administracinės veiklos, vadovavo įgyvendinant tam tikras socialinio teisingumo politikos nuostatas rasiniais, kultūriniais bei lyčių lygybės klausimais. Ji taip pat vadovavo sporto programai skirtai socialinę atskirtį patiriančiam jaunimui. 2010 metais ji įkūrė Tarptautinių santykių programą JAV Nacionalinėje studentų atletikos asociacijoje. D. O’Meally vaidina svarbų vaidmenį tarptautinio universitetų sporto srityje ir yra Jungtinių Amerikos Valstijų Tarptautinės universitetų sporto federacijos vice-prezidentė, pirmoji Amerikos šalių universitetų sporto federacijos viceprezidentė, Tarptautinės sporto federacijos Vykdančiojo komiteto bei Globalios universitetų sporto plėtros narė ir šios federacijos Amerikos šalių atstovė lyčių lygybės klausimais. D. O’Meally aktyviai gina lygias moterų ir įvairių rasių atstovų teises bei tvirtai tiki sporto galia kovojant su nusistovėjusiais barjerais ir kuriant taikią bei teisingą visuomenę bei yra gavusi verslo magistrą, teisės daktaro laipsnį ir yra Indianos valstijos advokatūros narė.

Sekite Delise Twitterio paskyroje: @domeally