Pagėgiuose, Algimanto Mackaus gimnazijos sporto salėje vyko Lietuvos mokinių jaunučių laisvųjų imtynių pirmenybės. Sportininkai gimusieji 2003 – 2006 metais rungėsi 11 – oje svorio kategorijų.

Eilę metų jaunučių, vaikų amžiaus varžybose tarp lyderių puikuodavosi Vilkaviškio, Kelmės, Raseinių rajonai. Šiose varžybose akivaizdžiai pranašesni buvo Klaipėdos (tren. Oleg Voitechovskij, Andrej Iljin, Vytautas Baltuonis) ir Vilniaus (tren. Viačeslav Fiodorov, Jurij Babenko) jaunesnieji imtyninkai, kurie džiaugėsi pirmos ir antros komandinės vietos taurėmis. Iš minėtų rajonų tik vilkaviškiečiai prisibeldė į komandinę prizinę vietą (tren. Mindaugas Jurkynas, Jonas Jurkynas, Vaida Puidaitė).

Staigmeną pateikė jaunieji sportininkai iš Druskininkų, kurie pirmą kartą dalyvavo varžybose vadovaujami trenerio Jono Jurkyno. Jonas dirbęs Vilkaviškyje, kaip treneris išgarsėjo paruošęs Europos jaunių čempionato trečiosios vietos laimėtoją Lauryną Davidavičių. Būkime optimistais ir tikėkime Jono Jurkyno entuziazmu, kad treneris suras ne vieną talentuką ir greitu laiku ne tik Druskininkai, o ir visa Lietuva džiaugsis sportininkų pasiekimais aukščiausio rango varžybose.

Šiose varžybose „nardė“ ir nė vieno taško neprarado čempionais tapę:

Artiomij Boguslavskij  32 kg         Vilnius          tren J.Babenko

Domas Ližaitis              42 kg         Vilkaviškis    tren. M. Jurkynas

Karolis Grigelaitis         47 kg         Vilkaviškis    tren. V.Puidaitė

Armanis Barsamyan     66 kg         Vilnius          tren. V.Fiodorov

Kornelijus Janeckis       73 kg         Pagėgiai        tren. A.Markevičius

Benas Musneckis          85 kg         Kelmė           tren. S. Jurčys

Ernest Meniailov         +85 kg       Klaipėda       tren. O . Voitechovskij

Įdomi kova vyko svoryje iki 53 kg. Pusfinalyje susigrūmė vilnietis Ronald Čiužinov (tren. V.Fiodorov) ir kelmiškis Paulius Leščiauskas (tren. N. Peleckis). Abu sportininkai turintys varžybinės patirties, permainingoje kovoje tiek vienas, tiek kitas bandė įrodyti savo pranašumą. Pasibaigus imties laikui taškais 9 : 7 pusfinalinę kovą laimėjo metais vyresnis vilnietis Ronald Čiužinov. Jis nesunkiai laimėjo ir finalinę imtį prieš klaipėdietį Beną Petajevą.

Svoryje iki 59 kg čempionu tapo ir klaipėdietis Dovydas Gečas (tren. A.Iljin). Dovydas tik finalinėje imtyje atidavė vieną tašką kelmiečiui Vakariui Norkuckiui (tren. S.Jurčys).

Čempionu iki 35 kg tapo klaipėdietis Nikolaj Kovaliov (tren. V.Baltuonis).

Svoryje iki 38 kg finalinėje imtyje vyko permaininga kova tarp vilniečio Artiom Cvetkov (tren. J. Babenko) ir vilkaviškiečio Manto Pikūno (tren. J. Ir M. Jurkynai). Kelių taškų persvara 11 : 14 pergalę šventė metais jaunesnis Mantas.

 

Varžybų vyr. teisėjas Jonas Kemzura