Vilniuje vyko LIF prezidiumo posėdis. Posėdžio metu federacijos vadovas  Giedrius Dambrauskas pateikė ataskaitą už laikotarpį po paskutinio LIF prezidiumo posėdžio. Ataskaitoje  prezidentas apžvelgė pastarųjų dviejų mėnesių renginius – pasaulio kariškių imtynių čempionatą Klaipėdoje ir tarptautinį pasaulio čempiono Rimanto Bagdono turnyrą Vilniuje.

Buvo nutarta LIF konferenciją sukviesti š. m. gruodžio 6 d. 10:30 val. viešbučio CONTI konferencijų salėje (Raugyklos g. 7, Vilnius); į konferenciją kviesti po 2 LIF narių delegatus.

LIF generalinis sekretorius Paulius Daumantas kalbėjo apie KKSD parengtų nacionalinių sporto šakų federacijų veiklos įvertinimo kriterijus. P.Daumantas supažindino prezidiumo narius su daug diskusijų sukėlusiu ir tebekeliančiu KKSD teikiamų reformų paketu. KKSD nuomone, už viską turi būti atsakinga nacionalinė sporto šakos federacija.

Posėdžio metu graikų-romėnų imtynių jaunimo rinktinės vyr. treneriu patvirtintas Olegas Antoščenkovas, moterų imtynių jaunučių rinktinės vyr. trenere paskirta Tatsiana Bokhan. Laisvųjų imtynių jaunučių rinktinės vyr. trenerio skyrimo klausimas atidėtas kitam posėdžiui.

Buvo diskutuota dėl geriausio metų sportininko ir trenerio rinkimų tvarkos. Rinktinių vyr. treneriai, pasibaigus U23 pasaulio imtynių čempionatui, remdamiesi V.Audicko parengta skaičiavimo metodika, išrinks geriausius metų sportininkus bei trenerius ir pateiks juos LIF prezidentui.

Posėdžio metu buvo aptarta galimybė pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos graplingo federacija, kuri išdėstė šį norą savo laiške. Diskusijose buvo pritarta tik paplūdimio imtynių vystymui.

Prezidentas paprašė V.Paleckio pasidomėti dėl galimybės rengti kvalifikacijos tobulinimo mokymus treneriams.

Posėdyje buvo kalbama apie teisėjavimo problemas. Teisėjų komisijos pirmininkas A. Sodaitis įvardino kandidato į tarptautinės kategorijos teisėjus Tito Grišiaus pavardę ir pasiūlė rūpintis jo tobulinimu. Tuo pačiu A.Sodaičiui pasiūlyta spręsti varžybų sekretoriavimo problemas.

M.Ežerskio siūlymu už nuolatinę šalies imtynininkų globą ir 60-tojo gimtadienio proga nuspręsta Atleto bronzos ženklu apdovanoti Vokietijos bundeslygos imtynių klubo „SV Siegfried Hallbergmoos – Goldach“  prezidentą Josephą Niedermeyerį.

Bagdono teikimu tokiu pat ženklu 80-ies metų proga bus apdovanotas imtynių veteranas, daugkartinis Lietuvos čempionatų nugalėtojas ir prizininkas Felix Goldin.

LIF viceprezidentas A.Stočkus informavo, kad Šiauliuose greitu laiku bus atidaryta nauja sporto salė ir pakvietė federacijos narius pagalvoti apie 2018 m. galimus renginius joje ir iš anksto rezervuoti laiką.

www.imtynes.lt  informacija