Bydgoščiuje (Bydgoszcz, Lenkija) vykstančiame  pasaulio U23 imtynių čempionate pirmieji ant kilimo žengė graikų-romėnų imtynių stiliaus atstovai.

Įspūdingomis pergalėmis čempionatą pradėjo sunkiasvoris Mantas Knystautas. Klaipėdietis svoryje iki 130 kilogramų kvalifikacijoje rezultatu 3:1nugalėjo Europos jaunimo ir  U23 čempionatų prizininką Vladislavą Voronijų iš Ukrainos.

Aštunfinalyje laukė dar galingesnis varžovas – šių metų Europos U23 čempionato nugalėtojas  ir pasaulio jaunimo vicečempionas turkas Osmanas Yildirimas. Mantas jau pirmomis minutės pakėlė dvikovą stebėjusius žiūrovus nuo kėdžių – jo atliktas suktukas nuo kelių sulaukė ovacijų, o įgyta keturių taškų persvara leido gan laisvai strateguoti eigą iki finalinės sirenos.

Deja, grumtynėse dėl išėjimo į pusfinalį Mantui Knystautui teko pripažinti šešto pasaulio čempiono titulo (jaunių, jaunimo ir U23 čempionatuose) siekiančio gruzino Zviadi Pateridzės pranašumą. Pavasarį Szombatelyje vykusiame Europos U23 čempionate Mantui pavyko nukankinti gruziną ir iškovoti pergalę, tačiau Lenkijoje Pateridzė jau pirmame kėlinuke privertė lietuvį gintis ir iškovojo pergalę lėmusius taškus.

Vėliau gruzinas pateko į finalą ir suteikė Mantui šansą kovoti dėl bronzos medalio.

Pirmoje paguodos imtyje M.Knystautas neturėjo rūpesčių su vengru Ferencu Almasi ir įveikė varžovą rezultatu 4:0.

Pasaulio U23 čempionato bronza pasiekiama ranka, tačiau, norint užkopti ant nugalėtojų pakylos būtina įveikti  Aminą Mohammadzamaną Mirzazadehą iš Irano.

Svoryje iki 130 kilogramų kovojo sunkiasvoriai iš 22 valstybių.

Kristupas Šleiva (66 kg) taip pat sėkmingai startavo – pirmoje kvalifikacinėje imtyje lietuvis aiškia persvara rezultatu 12:3 įveikė šveicarą Andreasą Vetsch.

Vis dėlto aštuntfinalyje kaip visada daug veiksmų atliekančiam panevėžiečiui pritrūko atidumo. Lygioje dvikovoje su japonu Shohu Takahashiu Kristupas padovanojo varžovui kelis lengvus taškus ir patyrė apmaudų pralaimėjimą (4:5).

Vėliau Japonas netapo K.Šleivos gelbėtoju. Tekančios Saulės šalies atstovas nusileido Azijos čempionui Aminui Yavarui Kaviyaninejadui iš Irano ir nepadovanojo lietuviui kelialapio į paguodos turnyrą.

Svoryje iki 66 kilogramų grūmėsi 25 imtynininkai.