Bydgoščiuje (Lenkija) vykstančiame pasaulio iki 23 metų imtynių čempionate stebuklo vos nesukūrė Danutė Domikaitytė (69 kg). Pajėgiausia Lietuvos imtynininkė virš penkių minučių pirmavo prieš japonę Naruhą Matsuyuki ir tik likus vos 40 sekundžių iki dvikovos pabaigos praleido žemą japonės ataką.

 Pastaraisiais metais japonės šluote šluoja aukso medalius visuose be išimties turnyruose, o Tekančios Saulės šalies imtynių federacija garsiai trimituoja apie absoliutų imtynininkių triumfą Tokijo olimpinėse žaidynėse. Lenkijoje japonės iškovojo teisę grumtis septyniuose finaluose iš aštuonių, o po pirmos moterų imtynių turnyro dienos jų kraitėje buvo keturi aukso apdovanojimai iš tiek pat galimų.

Viena vertus, jokia gėda pralaimėti elitinei atletei gražioje dramatiškoje kovoje. Kovoje, kurioje pamatėme tikrą Danutę, kurioje, retas atvejis, japonė buvo nubausta efektingu suktuku ir kovoje, kurioje, net ir neįgudęs žiūrovas nesunkiai galėjo įžvelgti aiškų imtynininkės braižą. Krito į akis žemesnė stovėsena bei atidi varžovės rankų kontrolė. Teisėjai taip pat patvirtino įžvalgas dėl Danutės aktyvumo – kovojusi pirmu numeriu ji sulaukė arbitrų palankumo, kurie nubaudė japonę už kovos vengimą.  Šį kartą Danutė be priekaištų laikėsi trenerių plano, o nelemtą pralaimėjimą galima pateisinti tik momentiniu atsipalaidavimu.

Be abejo, apmaudu dėl išsprūdusios pergalės, kuri penkias minutes kvėpavo Danutei į pakaušį, ir galėjo papuošti lietuvės sportinę biografiją. Vėlgi, Danutė įsitikino, kad kovoti galima sušiais bei jūrų dumbliais mintančiais antžmogiais, pamatė, kad ir japonės skraido ne tik prabangių kompanijų lėktuvais, bet, jei vežėjas gerai pasistengia, nesidrovi paskraidyti ir virš Bydgoščio Artego arenoje patiestų kilimų.

Tokios kovos turėtų grūdinti sportininkę ir suteikti papildomo pasitikėjimo savo jėgomis. Šiandien gera proga tą palinkėti.

Lyg atsidėkodama už gražią dvikovą, kituose etapuose Naruha Matsuyuki nugalėjo austrę Martiną Kuenz bei Divya Kakran iš Indijos ir padovanojo Danutei kelialapį į paguodos turnyrą.

Paguodoje įelektrinta Danutė dominavo imtyje su Kuenz, o savo pranašumą įrodė antrame kėlinuke, kuomet varžovę paguldė ant menčių.

Dabar laukia akistata dėl bronzos su jau minėta Divya Kakran.

Svoryje kovoja 18 imtynininkių.