Šių metų sausio 19 dieną Kauno Sporto halėje (Perkūno al. 5) vyko Lietuvos imtynių federacijos konferencija, kurioje buvo pristatyta 2017 m LIF finansinės veiklos ataskaita, aptariami 2018 metų LIF veiklos prioritetai, svarstomi einamieji klausimai.

Konferencijai, kurioje dalyvavo 22 LIF narių deleguoti atstovai, pirmininkavo prezidentas Giedrius Dambrauskas.

Dambrauskas trumpai pristatė pagrindinius LIF 2017 metų organizuotus renginius ir Lietuvos imtynininkų pasiektus rezultatus. LIF prezidentas ypatingai išskyrė moterų imtynių jaunių, graikų romėnų imtynių jaunių bei U23 amžiaus grupes.

Deja, kalbėdamas apie 2018 metų finansavimą, Giedrius Dambrauskas pažymėjo, kad šiuo metu, kai jau yra žinomi pagrindiniai finansavimo srautai, tapo aišku, kad finansavimas bus apie 70 000 EUR mažesnis už praeitų metų, o tai sudarys tik apie 70% prieš metus buvusio biudžeto.

Ypatingai yra nusivilta nauja aukštojo sportinio meistriškumo finansavimo sistema, nes KKSD pažadėti pinigų srautai, anksčiau skiriami per LOSC ir dabar turėję būti skiriami per LIF, yra ženkliai sumažinti.

LIF vadovas priminė, kad iš LOSC buvo atleisti trys imtynių treneriai, kurie, anot reformų organizatorių, turėjo būti įdarbinti federacijoje, bet esant tokiam finansavimo mažėjimui, federacija šiuo metu nemato jokių galimybių tą padaryti.

Šioje situacijoje LTOK sutiko išlaikyti vieną iš trenerių. LIF prezidiumo sprendimu LTOK iki 2018 metų pabaigos yra įdarbintas Mindaugas Ežerskis.

Esant tokiai finansinėms aplinkybėms 2018 metais prioritetai bus teikiami Tokijo olimpinių žaidynių kandidatams ir artimiausiai jų pamainai – jaunimo ir U23 amžiaus  grupės  sportininkams. 

LIF  prezidentas informavo, kad pasirengimas visoms svarbiausioms varžyboms bus užtikrintas moterų ir graikų-romėnų imtynių rinktinės nariams, olimpinės rinktinės kandidatams, nes jie visi yra gavę LTOK finansavimą.

Taip pat G.Dambrauskas paminėjo, kad gautas ir tikslinis finansavimas 10 000 Eurų skiriama geriausiam 2017 metų laisvųjų imtynių atstovui Edgarui Voitechovskiui.

Taip pat yra paduota paraiška LTOK‘ui ir dėl mūsų sportininkų dalyvavimo Europos jaunių čempionate Kijeve finansavimo, nes šios varžybos yra atrankinės į pasaulio jaunių Olimpines žaidynes, kurios vyks Buenos Airėse (Argentina).

2017 m LIF finansinės veiklos ataskaitą pristatė LIF Etikos ir revizijos komisijos pirmininkas Valdemaras Rutovičius.

Apibendrindamas finansinę ataskaitą, komisijos pirmininkas pažymėjo, kad LIF finansinė veikla ir priimti sprendimai atitiko LR įstatymus, LIF Konferencijos ir prezidiumo nutarimus, LIF Įstatų ir kitų LIF patvirtintų dokumentų reikalavimus.

Atsižvelgiant į tai, kad LIF bendradarbiauja su tarptautinėmis organizacijomis, komisijos pirmininkas rekomendavo kasmetinę ataskaitinę Konferenciją sušaukti mažiausiai po poros mėnesių pasibaigus ataskaitiniams metams, kadangi anksčiau dar nėra gautos visos sąskaitos-faktūros, nepadarytas balansas ir pelno nuostolio ataskaita, kas trukdo tiksliau įvertinti LIF veiklą per ataskaitinius metus.

Baigiantis konferencijai buvo keliamas LIF darbuotojo atlyginimo klausimas. LIF Etikos ir revizijos komisijos pirmininkas paviešino darbuotojo DU, tuo visi klausimai ir išsisėmė.

www.imtynes.lt  informacija