Šį savaitgalį Anykščių sporto ir laisvalaikio centro „Nykščio namai” sporto salėje įvyks IX – sis tradicinis tarptautinis pirmojo imtynių klubo „Ąžuolas” pirmininko Vytauto Šidlausko vardo moterų imtynių turnyras. Ant imtynių kilimo kovos sportininkės iš Lenkijos, Ukrainos, Estijos, Latvijos  ir Lietuvos.

„Moterų imtynių populiarumas regione auga, savo skaitlingumu jos jau nejuokais konkuruoja su klasikais, todėl šį turnyrą nusprendžiau surengti tik panelėms, kuriuos, tikiuosi, savo pavyzdžiu paskatins imtynių salių duris pravert sesutes, drauges ir pažįstamas”, – pakalaustas,  kodėl  visuomet populiariose varžybose nebus graikų-romėnų imtynių atstovų, atsakė turnyro organizatorius Arvydas Krikščiūnas.

Varžybų metu taip pat bus paminėtas imtynių klubo „Ąžuolas” veiklos dvidešimtmetis.

 

Imtynių klubas „Ąžuolas” įsteigtas 1999 metų vasario mėnesį. Per šį laikotarpį Anykščių imtynininkai dalyvavo daugelyje tarptautinių varžybų užsienyje: Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, Čekijoje Slovakijoje, Vengrijoje, Vokietijoje, Amerikoje ir kitur.

Geriausi Anykščių imtynininkai Lietuvos rinktinės sudėtyje ne kartą sėkmingai atstovavo Lietuvai tarptautiniuose turnyruose, o Ramūnas Dagys ir Danutė Domikaitytė yra iškovoję Europos ir pasaulio čempionatų medalius.

„Ąžuoliečiai“ daug dėmesio skyrė ne tik tarptautinėms imtynių varžyboms Anykščiuose, bet ir netradiciniam sporto populiarinimui regione. Klubas yra surengęs paros krepšinio bei futbolo turnyrus, kuriuos sporto entuziastai prisimena ir iki šiol.

Anykštėnai yra užmezgę draugiškus ryšius su užsienio klubais, jie kasmet kviečiami dalyvauti jų organizuojamose turnyruose.

Imtynių klubas „Ąžuolas“ visus sporto gerbėjus kviečia atvykti stebėti varžybas.

Turnyro pradžia 10.30 val.