Visagine vyko XXIV-asis tarptautinis graikų-romėnų imtynių turnyras miesto taurei laimėti.

Kovos vyko keturiose amžiaus grupėse taip vadinama Šiaurės sistema, tai yra, iki dviejų pralaimėjimų, todėl prizininkams teko bent keturis kartus grumtis ant kilimo.

Po varžybų vienas turnyro organizatorių Visagino imtynių treneris Vitalijus Nagovicinas neslėpė džiaugsmo visaginiečių užimta pirma vieta tarp komandų ir gyrė jaunuosius kovotojus.

  „Kiekvienas jaunojo atleto išėjimą ant imtynių kilimo lydi įvairios emocijos – pergyvenimai, pralaimėjimo baimė, jaudulys prieš auditoriją, artimuosius ir pažįstamus. Vaikų organizmas gauna nemenką adrenalino dozę. Visa tai jaučia jaunieji imtynininkai prieš kiekvieną kovą. Ar reikalingi tokie pojūčiai šiame amžiuje? Žinoma, tai būtina. Tai yra puiki alternatyva jausmams, kuriuos mūsų paaugliai patiria virtualiame pasaulyje, sėdėdami prie kompiuterio. Tapę šių varžybų nugalėtojais ar prizininkais sportininkai ilgainiui prisimins šias laimingas akimirkas, o sportas dar giliau įsirėš į savo kelių ieškančio jaunimo gyvenimus, – tikino patyręs specialistas. – Suprantu, kad kai kurie tėvai su manim gali nesutikti, juk kiekvienas renkamės savo kelią. Manau, bet kokiame paauglyje turėtume matyti ne tik mylimą sūnų, bet ir būsimą tėvą, tėvynės gynėją ir tiesiog gerą žmogų. Visi šie bruožai formuojami ne per vieną dieną ir, patikėkite, imtynės yra puiki erdvė šiems tikslams pasiekti. Visagino turnyras – tikra vyriškumo mokykla“.

Turnyro nugalėtojais svorio kategorijose tapo visaginiečiai Jevgenijus Čiuguras (33 kg), Romanas Krotas (36 kg), Platonas Špolianskis (47 kg), Rodionas Rutkauskas (62 kg), Sergejus Kolodinas (58 kg), Eimantas Petkūnas (92 kg), vilniečiai Rokas Čepauskas (41 kg), Damianas Matveiko (80 kg), joniškietis Eimantas Vilimas (65 kg) bei Modestas Vrublevskis (44 kg) iš Kuršėnų.

 „Visų varžybų dalyvių vardu noriu pasakyti „ačiū!” Visagino miesto tarybai už nuostabius prizus, rėmėjams, taip pat akrobatikos sporto komplekso darbuotojams už puikiai paruoštą  salę“, – dėkoja treneris V.Nagovicinas.

Turnyre, kurį organizavo Visagino sporto centras ir imtynių sporto klubas „Sparta“, kovojo 158 sportininkai iš Latvijos, Estijos, Rusijos, Lietuvos.

Valdas Malinauskas