Šeštadienį Šiauliuose startuoja tarptautinis moterų imtynių turnyras „Sun City Open“. Vienas šio sportinio projekto autorių moterų rinktinės treneris Aivaras Kaselis džiaugiasi, kad per tris metus renginį pavyko užauginti iki solidžių varžybų lygio.

„Derėtų priminti, kad šis turnyras yra ilgus metus rengto „Atžalyno“ turnyro savotiška tąsa. Prieš kelis metus pamatėme, kad moterų imtynės šovė į viršų, įgijo pagreiti, todėl nusprendėme vyresnėms panelėms organizuoti atskiras varžybas, vaikams ir jaunučiams paliekant tradicinę „Atžalyno“ taurę. Šiemet naujas įdirbis jau davė svarių vaisių. Dar likus savaitei iki „Sun City Open“ turnyro pradžios norą dalyvauti pareiškė virš 100 sportininkių iš Italijos, Švedijos, Baltarusijos, Rusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos ir Lietuvos, – pasakojo treneris. – Į Šiaulius atvyksta pajėgiausios sudėties Italijos rinktinė, labai rimta Rusijos komanda iš Sankt Peterburgo, tradiciškai stiprios Baltarusijos ir Ukrainos ekipos, kaip visada nepėsčios lenkaitės ir konkurencinėje kovoje regione nenorinčios pasiduoti latvės. Tokių komandų atvykimas į Lietuvą aiškiai pasako apie išaugusį šalies moterų imtynių lygį. Kas prieš kokius penkis-šešis metus galėjo patikėti, kad pas mus atvyks pajėgiausios moterų imtynių tradicijas turinčių Europos valstybių atletės, tarp kurių yra Europos ir pasaulio jaunių čempionato prizininkių. Ką čia ir bekalbėt, tokio lygio varžybos nepadarytų gėdos nei vienam Europos miestui“.

Paklaustas apie keliamus tikslus mūsų šalies imtynininkėms, Aivaras Kaselis kalbėjo, kad pagrindinis dėmesys bus sutelktas jauniausioms Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinėms.

„Tokios sportininkės kaip Kamilė Gaučaitė, Auksė Rutkauskaitė, Kornelija Zaicevaitė ar Viktorija Augustauskaitė imtynių pasaulyje jau išsikovojo vietą po saule. Dabar reikia kuo aukščiau kilstelėti jų jaunesnių komandos draugių lygį. O būtent tokie turnyrai yra puiki  proga savo žiūrovų akivaizdoje pasireikšti ir įsitvirtinti tarp pajėgiausių Gabijai Dilytei, Justinai Danisevičiūtei, Inetai Dantaitei ir Eglei Valčiukaitei“, – garsiai svarstė rinktinės treneris.

Valdas Malinauskas

Varžybos vyks sporto mokyklos „Atžalynas“ imtynių salėje (Bielskio g. 13 a, Šiauliai).

Programa:

Balandžio 7 diena, šeštadienis
10.00 – preliminarios kovos;

Balandžio 8 diena, sekmadienis
10.00 – finalai.